Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Johan Gabriels, Director General Moneycorp Romania

Idei Mari pentru Viitor. Astăzi, Johan Gabriels, Director General Moneycorp Romania
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2017

Idei Mari pentru Viitor, o rubrică în care Profit.ro prezintă articolele de presă citite în ultima perioadă de către manageri de companii și antreprenori, pe care aceștia le recomandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Articole de presă citite în ultima perioadă de Johan Gabriels, Director General Moneycorp Romania

''Bank Products Are Dead. «Long Live Experiences!»" - link (linkedin.com)

(Articolul prezintă un punct de vedere cu privire la evoluția domeniului bancar în contextul digitalizării societății. Evoluția tehnologiei și creșterea exponențială a dispozitivelor conectate la internet vor modifica ireversibil comportamentul consumatorilor. Referindu-ne strict la impactul asupra sistemului bancar, tendința este de reducere a serviciilor offline, precum sucursalele, și de dezvoltare continuă a celor online. Mai mult, și cardurile bancare vor înregistra un declin. Există deja alternative mult mai sigure și mai rapide, precum tehnologia NFC sau aplicațiile mobile, care vor fi adoptate de tot mai mulți consumatori)

''Bank of England: UK banks to lose their status as ‘gatekeepers’ to the payment system'' - link (http://positivemoney.org)

(Un articol ce ne supune atenției o nouă abordare: o bancă centrală, autoritate de reglementare și supraveghere ce promovează competiția în domeniul financiar spre beneficiul și interesul consumatorilor. Pe scurt, Bank Of England va reduce puterea băncilor prin crearea cadrului legal necesar entităților non-bancare pentru a oferi conturi curente clienților. Astfel sunt puse la dispoziție alternative în ceea ce privește serviciile de plată, cu efecte pozitive asupra nivelului comisioanelor și taxelor aferente anumitor tranzacții)

''How Brexit will affect your money: investments, currency and more'' - link (telegraph.co.uk)

(Telegraph analizează câteva din posibilele efecte ale Brexit-ului asupra piețelor financiare și cursurilor de schimb. Experimentăm un context internațional încărcat de emoție, situație care determină o volatilitate crescută a principalelor valute. Prin urmare, conservarea marjei de profit a companiilor cu expunere externă este o provocare majoră, ce necesită o monitorizare permanentă și adoptarea de măsuri de acoperire a riscului valutar)

Moneycorp, companie fondată în 1979, este unul dintre cei mai mari specialiști în plăți și schimburi valutare din lume. Compania este autorizată și reglementată de FCA (Financial Conduct Authority) în Marea Britanie, sub EU Payment Services Regulations (PSR’s), și înscrisă la Banca Națională a României ca sucursala a unei instituții de plată. Moneycorp are sediul central în Londra și peste 750 de angajați la nivel global. Deține sucursale în Statele Unite, Spania, Franța, România și Irlanda.

Printre clienții companiei se numără firme din toate domeniile și persoane fizice care au nevoie să efectueze schimburi valutare și plăți. Moneycorp a intermediat pe parcursul anului 2016 schimburi valutare în valoare de peste 30 miliarde euro și a executat peste 7,2 milioane plăți pentru clienții săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
idei
viitor