Postul de televiziune Prima TV este scos la vânzare

Postul de televiziune Prima TV este scos la vânzare
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2019

Postul de televiziune Prima TV, controlat de Cristian Burci prin firma Prima Broadcasting Group SRL, este scos la vânzare, mandatul de găsire a unui cumpărător fiind încredințat consultanților PwC România.

Prima Broadcasting Group SRL a fost înființată în 1992, televiziunea Prima TV fiind lansată doi ani mai târziu, în 1994. Din cauza dificultăților cu care s-a confruntat, în anul 2015, societatea a intrat în insolvență și reorganizare.

Urmărește-ne și pe Google News

Prima TV s-a alăturat atunci altor companii din presă care și-au cerut insolvența în ultimii ani, precum Realitatea TV și Mediafax Group.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
EXCLUSIV După 12 ani, Adrian Sârbu a vândut, din nou, Prosport, la pachet cu brandul Promotor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După 12 ani, Adrian Sârbu a vândut, din nou, Prosport, la pachet cu brandul Promotor

Planul de reorganizare, avizat în 2017, prevede inclusiv opțiunea de business transfer. Acum, firma și creditorii acesteia au decis să acorde mandat de vânzare către PwC România pentru finalizarea unei posibile tranzacții.

„Tendința în Sectorul Media și Telecomunicații, observată de la începutul anului 2019, este de consolidare la nivel global pe fondul nevoii de a genera și difuza conținut atractiv și de a furniza cât mai eficient servicii cu valoare adăugată pentru clienți. Marii jucători își planifică foarte atent strategia de dezvoltare viitoare, iar companiile nou intrate trebuie sa facă eforturi mari să își găsească locul în lanțul de creare a valorii aflat într-o continuă evoluție. Ne așteptăm să vedem și în România tranzacții mari în 2019, atât în media cât și în telecomunicații, unde consolidarea pieței vine din nevoia de a se crea sinergii și implicit valoare pentru acționari” spune George Ureche, Liderul departamentului de Fuziuni și Achiziții PwC România.  

viewscnt
Afla mai multe despre
prima tv
vanzare
burci