Tranzacție: Mazarine Energy preia alte 9 zăcăminte de OMV Petrom, cu o producție de 1.000 de barili pe zi

Tranzacție: Mazarine Energy preia alte 9 zăcăminte de OMV Petrom, cu o producție de 1.000 de barili pe zi
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 28 sep 2018

Mazarine Energy Romania S.R.L., o subsidiară controlată integral de compania olandeză Mazarine Energy B.V., a încheiat un acord cu OMV Petrom privind preluarea licențelor a nouă zăcăminte onshore de țiței și gaze din zona Moinești Zemeș, cu o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.000 bep/zi (sub 1% din producția zilnică a Petrom), după ce în urmă cu doi ani a efectuat o tranzacție similară cu 19 zăcăminte, cu o producție similară. Ambele tranzacții fac parte din procesul de optimizare a portofoliului OMV Petrom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Compania petrolieră olandeză Mazarine Energy BV are ca principal investitor gigantul mondial de asset management Carlyle Group.

În noiembrie 2016, Mazarine Energy România SRL a mai preluat de la OMV Petrom dreptul de exploatare a 19 zăcăminte petroliere și a trei instalații pentru reparații capitale, tranzacție autorizată de Consiliul Concurenței în februarie 2017.

Transferul celor 9 noi licențe se realizează în conformitate cu toate drepturile și obligațiile ce decurg din Legea Petrolului și alte reglementări incidente și este supus aprobării autorităților competente, precizează OMV Petrom într-un comunicat de presă, care adaugă faptul că acordul include transferul sondelor și infrastructurii aferente, precum și al aproximativ 100 de salariați către Mazarine Energy.

Cele nouă zăcăminte, situate în zona Moinești Zemeș, cu o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.000 bep/zi, fac parte din cel de-al doilea pachet de zăcăminte de externalizat în cadrul programului de optimizare a portofoliului Upstream. Aceste zăcăminte reprezintă sub 1% din producția curentă a OMV Petrom. Prima rundă de optimizare a portofoliului, care a inclus 19 zăcăminte marginale,

În februarie 2017, compania petrolieră olandeză Mazarine Energy BV, unde principal investitor este gigantul mondial de asset management Carlyle Group, a decis să majoreze capitalul subsidiarei sale românești Mazarine Energy Romania SRL cu aproape 19 milioane euro.

Mazarine Energy România SRL este o subsidiară a Mazarine Energy BV, societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate Carlyle Group L.P., administrator de active alternative la nivel mondial. Mazarine Energy BV este o companie de explorare si productie convențională, activă în special în Africa de Nord. Deține o licență de explorare în Tunisia și susține că în prezent se află într-un proces de a identifica oportunități suplimentare de explorare, dezvoltare și producție în Europa și Africa de Nord. Majoritatea membrilor conducerii executive a companiei sunt foști angajați ai Shell.

În România, grupul Carlyle controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice (de exemplu, producția de covoare țesute pentru spații rezidențiale și comerciale, servicii de traducere, dublare și subtitrare pentru radiodifuzori, management pentru soluții hardware, software pentru industria dentară, producția de metal și pulberi ceramice, producția de rumeguș și alte produse de lemn pentru industria DIY și alte sectoare industriale, producția de generatoare industriale și motoare electrice, produse alimentare congelate, refrigerate și gata preparate, cercetare în domeniul dezvoltării studiilor clinice, administrării acestora și al serviciilor post-omologare, producția și decorarea recipientelor de sticlă de lux etc.).

viewscnt
Afla mai multe despre
mazarine
omv petrom
licente
producție