Tranzacție pe piața pharma: Perfect Care preia farmaciile ARTA de la Dr.Max

Tranzacție pe piața pharma: Perfect Care preia farmaciile ARTA de la Dr.Max
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 apr 2019

Distribuitorul de medicamente Perfect Care, controlat de Mihnea Mihalache, cu afaceri în 2017, ultimul an raportat, de 85 milioane lei, a preluat de la rețeaua de farmacii Dr.Max, deținut de grupul financiar ceh Penta Investments, cele patru firme care operează lanțul de farmacii ARTA. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În vara anului 2017, Profit.ro a anunțat că Dr.Max va intra pe piața românească prin preluarea a patru firme locale care operează farmaciile Arta, respectiv Fastpharm SRL, Iezer Farm SRL, Panpharma Med SRL și York Farm SRL, cehii urmând astfel să conducă în România 31 de farmacii.

Dr. Max, pe piață din 2004, este unul dintre cele mai puternice lanțuri farmaceutice din regiune, lider pe piața din Cehia și Slovacia.

Tranzacție: Dedeman semnează cu Rosal Grup, fondat de Prigoană CITEȘTE ȘI Tranzacție: Dedeman semnează cu Rosal Grup, fondat de Prigoană

Informația a fost confirmată ulterior, dar tranzacția a întâmpinat o dificultate. Pentru ca grupul Penta, care controlează Dr.Max, să poată prelua în paralel A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, cu rețeaua de farmacii Sensiblu și Punkt, precum și distribuitorul Mediplus, Consiliul Concurenței a impus ca Dr. Max să cesioneze 18 farmacii Arta, din București și Timișoara.

Recent, Penta a preluat și lanțul de farmacii Belladonna, iar imediat după a vândut compania farmaceutică românească Solacium, producător de suplimente alimentare, către producătorul de medicamente Zentiva.

Acum, Dr.Max s-a înțeles cu Perfect Care pentru cedarea a 4 subsidiare românești, respectiv societățile care operează lanțul de farmacii ARTA, dar care asigură și activitatea de distribuție de produse pharma prin intermediul depozitului York Farm, unul dintre jucătorii de top pe aceasta piață din România.

EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari

Perfect Care, cu sediul în București, distribuie produse medicale pe piața românească și cea străină din 2012, având legături cu producători și distribuitori din Europa, Asia, America și Africa și intrând recent și în Canada, Australia, Israel, Turcia.

Perfect Care este licențiată să distribuie produse sanitare și de igienă, cosmetice, dispozitive medicale, suplimente alimentare, medicamente homeopate, medicamente pe bază de prescripție medicală, substanțe stupefiante controlate (narcotice).

În 2017, ultimul an raportat, a avut afaceri de 85,2 milioane lei și un profit net de 3,6 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
farmacii
arta
perfect care
dr max
penta
medicamente