ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă sistemul de plafonare a facturilor la gaze și electricitate

ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă sistemul de plafonare a facturilor la gaze și electricitate

Inquam Photos/Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2022

Guvernul schimbă sistemul de plafonare a facturilor la gaze și electricitate, majorând limita consumului acceptat spre plafonare și limitând temporar prețul, începând cu luna februarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La electricitate, tariful avansat este de guvernanți este de 0,8 lei/kw oră, față de 1 leu, cu ridicarea limitei de consum acceptat la plafonare de la 300 la 500 de KWh, cu 0,68 bani/KWh pentru consumatorul casnic. Pentru companii, tariful avansat este de 1 leu/KWh.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

"Practic, reiese o compensare de 0,291 lei/ kW, ceea ce va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 bani/kW”, a indicat premierul Nicolae Ciucă.  

La gaz, prețul luat în calcul în cadrul sistemului va fi limitat de la 0,37 lei/KWh la 0,31 lei/KWh, iar limita de plafonare crește de la 1.000 la 1.500 KWh.

"De asemenea, se va aplica un discount mărit de la 33 la 40 la sută, asigurându-se astfel un preț de 0,221 lei/kW”, a mai precizat premierul.  

Toate facturile emise deja eronat de către furnizori vor trebui recalculate.

Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris International începe comercializarea în România a dispozitivului lil SOLID 2.0 introdus de IQOS pentru a accelera progresul către un viitor fără fum

Măsurile vor fi aplicate de la 1 februarie până la 31 martie, interval în care statul va analiza noi idei.

Impactul financiar aferent celor două luni este de aproximativ 3 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
facturi
energie