Opinii

 • Ce facem cu turismul, domnule Dragnea? Episodul 2
  Ce facem cu turismul, domnule Dragnea? Episodul 2
  3 sep 2018

  Am văzut zilele trecute la televizor un reportaj extrem de bun. Era o analiză comparativă între aeroportul din Constanta și cel din Burgas. Pe aeroportul din Burgas operează 80 de companii aeriene și foarte mulți dintre turoperatorii mari din lume, TUI fiind "cap de listă"!

 • Criptomonedele sau momentul în care tehnologia este cu un pas înaintea legislației
  Criptomonedele sau momentul în care tehnologia este cu un pas înaintea legislației
  29 aug 2018

  În ultimii ani, criptomonedele, acest El Dorado al monedei secolului XXI, au devenit un subiect fierbinte și au suscitat interesul investitorilor, băncilor, dar și autorităților de reglementare relevante. Tocmai datorită noutății și lipsei de reglementare a acestor instrumente au avut și au loc numeroase dezbateri despre tratamentul juridic, dar și fiscal.

 • Aurul rămâne etalon monetar, chiar dacă doar informal
  Aurul rămâne etalon monetar, chiar dacă doar informal
  28 aug 2018

  Iar cel mai bun argument în acest sens, care conține și o bună doză de ironie, este că cele mai puțin capitaliste state ale lumii îl folosesc tot mai intens ca instrument de protecție față de SUA și de dominația mondială a dolarului. De exemplu, luna trecută, banca centrală a Rusiei a achiziționat peste 26 de tone de aur, cea mai mare cantitate comparativ cu oricare altă lună din acest an, pentru a face față sancțiunilor impuse de Statele Unite.

 • Adevărul despre garantarea serviciilor turistice
  Adevărul despre garantarea serviciilor turistice
  14 aug 2018

  Turismul este o industrie, ca multe altele. La nivel mondial, este cea mai mare industrie, cu numărul cel mai mare de angajați. O industrie cu regulile sale, cu dinamică proprie și cu suficient de multe probleme.

 • Ce aveți cu turismul, domnule Dragnea?
  Ce aveți cu turismul, domnule Dragnea?
  3 aug 2018

  Cu doi ani în urmă, în noiembrie 2016, am participat, alături de mulți alți președinți de patronate din turism, la o întâlnire cu președintele PSD, Liviu Dragnea. Era înainte de alegeri și, evident, președintele partidului ne-a expus o prezentare detaliată a programului de guvernare.

 • Noua lege offshore: Modificările esențiale aduse regimului fiscal și implicațiile lor
  Noua lege offshore: Modificările esențiale aduse regimului fiscal și implicațiile lor
  23 iul 2018

  Cum în ultimii ani au fost descoperite zăcăminte importante de gaze naturale în Marea Neagra, există un interes crescut asupra subiectului din partea autorităților române, a companiilor implicate sau interesate de explorare și exploatare, a cetățenilor români precum și a țărilor din jur, fiecare dorind ca exploatarea acestor gaze să răspundă unor nevoi și să aducă beneficii. Ținând cont de investițiile mari necesare în special pentru explorare și dezvoltare, dar și pentru exploatare, în ultimii ani s-a discutat mult despre o legislație specifică care să le ofere un cadru stabil investitorilor pentru a continua investițiile necesare.

 • Declarația unică: Un mecanism permanent de extindere a termenelor ar fi util
  20 iul 2018

  Amânarea termenului pentru declarația unică de venit, decisă în contextul dificultăților de completare și depunere, ridică întrebarea dacă introducerea unui mecanism permanent de extindere similar cu cele pe care le aplică alte state ar fi o măsură utilă pentru persoanele fizice și pentru administrație.