Opinii

 • Am mai ratat o șansă! Nu contează, mergem înainte spre prăpastie
  Am mai ratat o șansă! Nu contează, mergem înainte spre prăpastie
  4 mai 2020

  În inconștiența mea, am crezut că acest șoc medical și economic prin care trecem ne va trezi la realitate. Că vom realiza nevoia urgentă a unei resetari, a renunțării la "lasă că merge și așa". Am crezut că "elita" care ne conduce va realiza gravitatea momentului și, pe lângă lupta cu virusul, va gândi un adevărat plan de revenire a țării. Din toate punctele de vedere: sistem de sănătate, economie, politic, morală etc.

 • Din vorbe, facem de toate….
  Din vorbe, facem de toate….
  30 apr 2020

  La două luni de când a fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus în România ne-am întors la normalitatea pe care o știam demult. Lucrurile de actualitate încep să își piardă din importanța de moment, iar discursurile publice se îmbracă tot mai mult în haine politice.

 • Constituția Bunului Simț
  Constituția Bunului Simț
  28 apr 2020

  Ultimele săptămâni au segmentat o mare parte din populația globului între aceia care practic aprobă și susțin reacțiile factorilor politici vis-à-vis de problematica COVID și cei profund afectați de lipsa de libertate și de impactul economic al deciziilor politicienilor, decizii care pe care le consideră cel puțin exagerate.

 • “Modelul” după care a fost creată BNR continuă să fie listat la Bursă
  “Modelul” după care a fost creată BNR continuă să fie listat la Bursă
  23 apr 2020

  Vi se pare normal ca băncile centrale să fie listate la Bursă? Bizar, nu?!, în ziua de azi, atunci când ne gândim la respectivele entități, automat le considerăm a fi instituții publice, aflate sub controlul statului. Cum ar putea lucrurile să stea altfel, devreme ce ele au monopol pe emisiunea de monedă, joacă rolul de împrumutători de ultima instanță ai băncilor comerciale și au și atribuții în supravegherea și reglementarea acestora?

 • Care este planul României pentru repornirea economiei? Timpul se scurge, iar falimentul bate la ușă!
  Care este planul României pentru repornirea economiei? Timpul se scurge, iar falimentul bate la ușă!
  23 apr 2020

  Peste noapte, într-o perioadă foarte efervescentă pentru business-ul nostru, Ordonanța Militară ne-a obligat să punem lacătul pe ușă. Atât laboratorul de tehnică dentară, cât și clinicile s-au închis. Primul în lipsa oricăror comenzi, cele din urmă pentru că nu mai avem voie să tratăm pacienți. Între timp, angajații sunt trimiși în șomaj tehnic în așteptarea momentului în care ne vom putea relua activitatea. Cum va arăta însă stomatologia la momentul redeschiderii, cum va arăta cererea, ce tipuri de servicii vor mai accesa potențialii pacienți și ce fel de plan de business vom putea implementa în noua realitate – toate sunt necunoscute absolute azi. Nu doar la noi, ci în toată lumea civilizată.

 • Când o să fim egali…
  Când o să fim egali…
  22 apr 2020

  Tare bine o să ne mai fie, tuturor; și fermierului, și mie, consumator, și IMM-istului (iertare, nu eu am inventat termenul), și statului, care ne taxează pe toți. Mă rog, pe majoritatea.

 • Dacă petrolul ar fi gratis, benzina în România s-ar ieftini cu aproape un leu
  Dacă petrolul ar fi gratis, benzina în România s-ar ieftini cu aproape un leu
  21 apr 2020

  Aș vrea să reiau un articol din anul 2016, pe care l-am numit la momentul apariției lui: „Ce ar fi dacă petrolul ar ajunge să aibă, precum banii, preț negativ!”. La acel moment prețul țițeiului gravita în jurul a 30 de dolari pe baril, cu peste 100 dolari sub maximul istoric de 146 de dolari pe baril din iulie 2008. După ce în 1986 - 2001 s-a plasat între 25 și 30, s-a întors la 40 de dolari în 2009, a crescut peste 100 în 2011, pentru a reveni la 30 și sub, în prezent. Ceea ce constituie un semn mai clar decât în 2009 - spuneam atunci - că economiile se vor confrunta cu o recesiune dură.

 • Hristos a Înviat! Vă rugăm, lăsați-ne să reîncepem munca!
  Hristos a Înviat! Vă rugăm, lăsați-ne să reîncepem munca!
  21 apr 2020

  Am să încep cu câteva fapte și mici comentarii la ele:

 • Sunteți pregătiți pentru controalele ANAF, versiunea post-pandemie?
  Sunteți pregătiți pentru controalele ANAF, versiunea post-pandemie?
  17 apr 2020

  În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii riscului de infectare cu virusul COVID-19, autoritățile fiscale au limitat în această perioadă acțiunile de control pe teren. Este de așteptat însă că, odată cu ridicarea acestor restricții, controalele nu doar că vor reveni, ci se vor și intensifica. Inspectorii vor bate la ușa companiilor pentru a verifica respectarea prevederilor legale, pentru a sancționa comportamentele inadecvate, și – foarte important – pentru a atrage resurse pentru un buget de stat în stare de convalescență.