Teroriștii nu te întreabă ce religie ai. Terorismul nu se combate cu pușca, ci cu cartea

Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 15 nov 2015

Ma înfior când văd câtă ură se revarsă pe rețelele de socializare. Ură izvorâtă din necunoaștere, neînțelegere dar și din sărăcia cu duhul. Poate sună dur, dar e, mai degrabă, dureros de adevărat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar își închipuie cineva că atentatorii îi întreabă înainte pe cei pe care îi împușcă sau aruncă în aer ce religie au? Dacă sunt creștini, musulmani sau, cine știe, orice altceva, chiar și atei?

Reveniți-vă: niște tineri, uneori chiar copii, săraci și needucați, făcuți, psihologic vorbind, prizonieri ai altor oameni cu interese, dezumanizați, sunt manipulați și folosiți în cel mai josnic mod cu putință, fiind transformați în mașini de ucis.

De aceleași orori, ba chiar unele și mai mari, fug și locuitorii Siriei, dar și ai altor state din zonă, preferând să înfrunte marea, apoi oprobriul occidentalilor. Pentru că plecarea le dă chiar și cea mai mica speranță. Acasă ar fi bătuți, violați, omorâți de aceiași teroriști și, pe deasupra, bombardați de toate statele angrenate în lupta împotriva terorismului.

Iar terorismul nu se combate cu pușca, nici măcar pe termen scurt, ci ar trebui combătut, pe termen mediu și lung, cu educația și eradicarea sărăciei. Cu aducerea Africii și a Asiei Mici la un nivel de trai măcar apropiat de decență, dacă nu de cel al Europei sau al SUA. Cu trimiterea copiilor la școală, nu racolarea și instruirea lor în tabere teroriste, după omorârea părinților.

Câtă vreme lumea autointitulat civilizată nu va înțelege că în secolul XXI, mai ales prim prisma evoluției tehnologiei, nu mai pot exista discrepanțe între locuitorii planetei, terorismul nu va putea fi eradicat.

P.S.: Să mă scutească limitații, rasiștii și xenofobii, că Anders Breivik era cât se poate de blond și a omorât 77 de oameni!

viewscnt
Afla mai multe despre
terorism
atentate
rasism
xenofobie
atacuri paris
statul islamic