Ministerul Transporturilor vrea să aprobe acordarea unui ajutor de investiții de 58,5 milioane lei, exceptat de la obligația notificării, societății naționale „Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu” din Constanța, pentru anii 2018-2020, potrivit unui proiet de Ordin al ministrului transporturilor, publicat în dezbatere pe site-ul ministerului.
Sumele necesare pentru acoperirea costurilor de investiții ale aeroportului se alocă anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, scrie News.ro.
Bugetul total estimat al măsurii de ajutor de stat este de 58,5 milioane lei, defalcat astfel: 14,7 milioane lei în acest an, 21,86 milioane lei anul viitor și alte 21,98 milioane lei în 2020.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
”Valoarea ajutorului pentru investiții nu va depăși deficitul de finanțare a costurilor de investiții”, se arată în proiectul de act normativ.
Pentru a beneficia de măsura de ajutor de stat, Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții. Astfel, traficul mediu anual de pasageri trebuie să fie mai mic de 200.000 de pasageri pe parcursul a două exerciții financiare anterioare anului în care ajutorul de stat este acordat sau, în cazul în care depășește 200.000 de pasageri, aeroportul să asigure cel puțin 25% din cheltuielile cu investițiile.
De asemenea, traficul mediu anual de mărfuri trebuie să fie sub 200.000 de tone în cursul ultimelor două exerciții financiare dinaintea celui în care sunt acordate efectiv ajutoarele.
În plus, aeroportul din Constanța trebuie să își fi îndeplinit obligațiile de plată a impozitelor, taxelor și contribuțiilor de asigurări sociale către bugetele componente ale bugetului general consolidat și către bugetul local.