Asfaltul cu miros de mango din Madrid reaprinde furia locuitorilor din cauza copacilor tăiați

Asfaltul cu miros de mango din Madrid reaprinde furia locuitorilor din cauza copacilor tăiați
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

În timp ce Madridul începe o renovare ambițioasă a sute de străzi, mirosul puternic de asfalt proaspăt așternut copleșește unele zone. Autoritățile au venit cu ceea ce au considerat a fi o idee câștigătoare pentru a rezolva această problemă – să toarne asfalt cu miros de mango. Deși parfumul fructat este eficient pentru a ascunde mirosul de asfalt proaspăt, locuitorii sunt atât nedumeriți, cât și neimpresionați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Pe rețelele de socializare, madrilenii s-au întrebat de ce primăria nu a plantat pomi fructiferi, având în vedere că aceștia atenuează și temperaturile ridicate din timpul verii. În ultimii doi ani, primăria a tăiat aproape 9.000 de copaci, scrie G4Media.ro

Mai multe companii din industria auto din Arad declanșează concedieri colective. 450 de angajați, trimiși în șomaj CITEȘTE ȘI Mai multe companii din industria auto din Arad declanșează concedieri colective. 450 de angajați, trimiși în șomaj

Primăria Madridului toarnă asfalt cu parfum de mango

Săptămâna aceasta, mirosul exotic de mango a umplut o stradă din centrul capitalei Spaniei, după ce consiliul municipal a refăcut străzile cu asfalt aromat.

Deși primarul José Luis Martínez-Almeida a declarat că persoanele cu o „hipofiză deosebit de mare” vor aprecia această măsură, un locuitor a declarat că mirosul era atât de puternic încât a simțit amețeli și a trebuit să închidă ferestrele.

Această măsură face parte dintr-o operațiune mai amplă, care vizează îmbunătățirea stării a 323 de drumuri din oraș.

Consiliul municipal din Madrid taie mii de copaci

Pe lângă faptul că mirosul nu este pe placul tuturor, unii dintre locuitorii Madridului au criticat decizia consiliului municipal de a nu planta în schimb pomi fructiferi.

În ultimii doi ani, autoritățile au tăiat aproape 9.000 de copaci. S-a dovedit că arborii răcoresc mediile urbane – foarte necesar în Madridul fără ieșire la mare.

Martínez-Almeida a răspuns criticilor din rețelele de socializare spunând că 5.000 de copaci au fost înlocuiți în ultimii doi ani.

Oficial OMV Petrom: Așteptăm ca până la finalul lunii octombrie să primim autorizația de construcție pentru proiectul Neptun Deep din Marea Neagră CITEȘTE ȘI Oficial OMV Petrom: Așteptăm ca până la finalul lunii octombrie să primim autorizația de construcție pentru proiectul Neptun Deep din Marea Neagră

Dar 90% dintre aceștia au fost concentrați în cartierele periferice Fuencarral-El Pardo și Hortaleza, în timp ce unele zone din centru nu au niciunul, relatează site-ul de știri the Local.

Copacii funcționează ca aparate de aer condiționat naturale, creând un microclimat de răcire. La umbra unui copac, temperaturile pot fi cu până la 20 de grade mai scăzute decât la lumina directă a soarelui.

Un studiu recent al UE a constatat că o creștere a acoperirii cu copaci la 30% în orașele europene ar putea reduce numărul deceselor legate de efectul „insulei de căldură urbană” – unde căldura este prinsă între clădirile înalte și absorbită de asfalt și beton.

În contextul în care Europa se confruntă cu o nouă vară de caniculă sufocantă, copacii sunt mai importanți ca niciodată pentru atenuarea efectelor mortale.

viewscnt
Afla mai multe despre
asfalt
madrid