China este dispusă să coopereze cu SUA și să gestioneze diferențele, declară președintele Xi Jinping

China este dispusă să coopereze cu SUA și să gestioneze diferențele, declară președintele Xi Jinping
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Președintele chinez Xi Jinping a declarat, potrivit presei de stat chineze, că țara sa este dispusă să coopereze cu Statele Unite, în condițiile în care ambele părți își gestionează diferențele și colaborează pentru a răspunde provocărilor globale, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Este crucial pentru lume dacă Statele Unite și China pot - sau nu - să stabilească un mod "corect" de a se înțelege, a afirmat Xi Jinping într-o scrisoare transmisă la un dineu anual al Comitetului Național pentru Relațiile dintre Statele Unite și China, cu sediul la New York, scrie News.ro.

Digi va prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania CITEȘTE ȘI Digi va prelua activele pe care Orange/MasMovil intenționează să le vândă în Spania

Apelul lui Xi pentru relații bilaterale mai stabile, despre care spune că ar trebui să fie construite pe principiile "respectului reciproc, coexistenței pașnice și cooperării reciproc avantajoase", vine înaintea unei vizite cheie a ministrului de externe Wang Yi la Washington, la sfârșitul acestei săptămâni.

Vizita, care durează de joi până sâmbătă, a diplomatului chinez cu rangul cel mai înalt reprezintă angajamentul la cel mai înalt nivel înaintea unei întâlniri așteptate între președintele american Joe Biden și Xi Jinping la San Francisco, cu ocazia summitului din noiembrie al Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC).

Mai mulți oficiali americani de rang înalt, inclusiv secretarul de stat american Antony Blinken, s-au întâlnit cu omologii lor chinezi la Beijing în această vară. Prioritatea principală a Washingtonului a fost să se asigure că intensa competiție dintre cele mai mari două economii ale lumii și dezacordurile dintre ele cu privire la o serie de probleme, de la comerț la Taiwan și Marea Chinei de Sud, nu degenerează în conflict.

"Observatorii chinezi cred că vizita (lui Wang) va deschide calea pentru o posibilă întâlnire între șefii celor două state, dar au adăugat că Washingtonul trebuie să facă eforturi concrete pentru a răspunde preocupărilor Beijingului și pentru a-și arăta sinceritatea", a scris într-un comentariu Global Times, publicație chineză controlată de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
xi jinping
sua