China vizează un obiectiv de creștere de cel puțin 6% în 2021

China vizează un obiectiv de creștere de cel puțin 6% în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2021

China și-a stabilit un obiectiv de creștere de cel puțin 6% în acest an, a anunțat prim-ministrul Li Keqiang, în pofida incertitudinilor create de pandemia de COVID-19 care continuă să afecteze economia globală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În 2021, "China va continua să se confrunte cu multe riscuri și provocări de dezvoltare", a declarat premierul Li Keqiang în discursul de deschidere a sesiunii anuale a parlamentului. "Fundamentele economice care vor sprijini creșterea pe termen lung rămân neschimbate", i-a asigurat premierul pe cei aproximativ 3.000 de deputați care, în majoritatea lor, purtau măști albastre de protecție, scrie Agerpres.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

La rândul său, FMI se așteaptă la o creștere de 8.1% a Chinei, o cifră nerealistă după un 2020 sumbru.

Prima țară afectată de noul coronavirus care a paralizat economia, China a renunțat în 2020 la stabilirea unui obiectiv anual de creștere, o decizie până acum extrem de rară în istoria recentă a țării asiatice.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

După măsuri de izolare fără precedent care i-au influențat activitatea economică, China a înregistrat o scădere istorică a creșterii în primul trimestru al anului 2020 (-6.8%).

Îmbunătățirea treptată a condițiilor sanitare din primăvară a permis totuși o redresare a PIB-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
economie