Datoria globală a atins nivelul record de 188.000 de miliarde de dolari, sau aproximativ 230% din PIB-ul mondial, a afirmat joi Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), avertizând asupra riscurilor la adresa stabilității financiare provocate de datoria masivă, transmit Kyodo și AFP.
Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare
"Datoria publică în economiile avansate este la un nivel care nu s-a mai înregistrat de la Al Doilea Război Mondial. În țările emergente, datoria publică este la un nivel asemănător celui de la criza datoriilor din 1980", a declarat Georgieva, într-un discurs rostit la Washington, scrie Agerpres.

28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Recenta majorare a datoriei în economiile avansate este în mare măsură rezultatul măsurilor adoptate ca răspuns la criza financiară din 2008, după colapsul băncii americane de investiții Lehman Brothers Holdings Inc.
În țările în curs de dezvoltare, majorarea datoriei reflectă declinul accentuat al prețului la materiile prime, dezastrele naturale, conflictele civile și cheltuielile ridicate de investiții cu proiecte neproductive, a explicat șeful FMI.