De la 10 ianuarie, guvernul suedez va putea închide centrele comerciale și transportul public

De la 10 ianuarie, guvernul suedez va putea închide centrele comerciale și transportul public
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2020

Guvernul suedez va fi abilitat de la 10 ianuarie să închidă centrele comerciale și transportul public și să amendeze persoanele care încalcă regulile, potrivit unui nou proiect legislativ prezentat luni în scopul limitării răspândirii noului coronavirus, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Până acum, Suedia s-a bazat în principal pe măsuri voluntare de distanțare fizică, spre deosebire de majoritatea țărilor europene, unde au fost introduse lockdown-uri parțiale sau totale, scrie Agerpres.

Donald Trump a ratificat noul plan de relansare economică în valoare de 900 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Donald Trump a ratificat noul plan de relansare economică în valoare de 900 de miliarde de dolari

''În situații foarte grave, guvernul va putea să decidă cu privire la măsuri mai extinse pentru a preveni aglomerația'', a declarat ministrul sănătății suedez Lena Hallengren într-o conferință de presă.

''Aceasta include închiderea magazinelor, a transportului public, a centrelor comerciale și a altor tipuri de activități economice care intră sub incidența noii legi'', a explicat Hallengren.

Guvernul și-a exprimat încrederea în simțul responsabilității individuale al suedezilor, dar în același timp nu dispune de instrumente juridice pentru a adopta o poziție mai dură.

Legea va rămâne în vigoare până în luna septembrie.

Guvernul intenționase inițial să introducă noua lege în martie, dar calendarul a fost modificat în contextul celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19, care a supus unei presiuni extreme sistemul de sănătate suedez.

Suedia a înregistrat 6.609 de noi cazuri de COVID-19 miercuri, de când datează cele mai recente informații. Până în prezent în țara scandinavă au decedat 8.279 de oameni din cauza COVID-19. 

viewscnt
Afla mai multe despre
suedia
centre comerciale