De unde va aduce Israelul zeci de mii de muncitori pentru a-i înlocui pe palestinieni

De unde va aduce Israelul zeci de mii de muncitori pentru a-i înlocui pe palestinieni
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Guvernul israelian a anunțat că va aduce 65.000 de muncitori străini din India, Sri Lanka și Uzbekistan pentru a relua construcțiile blocate de la 7 octombrie, când muncitorii palestinieni au fost trimiși acasă în urma atacului Hamas asupra Israelului, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aproximativ 72.000 de muncitori palestinieni erau angajați pe șantierele din Israel înainte de atac, ceea ce a determinat guvernul să îi concedieze și să îi scoată din Israel din motive de securitate, scrie News.ro.

ANUNȚ Decizie a israelienilor de la Plaza Centers și AFI Europe pentru Casa Radio, unde României i se cer despăgubiri de 385 milioane euro. Guvernul a pregătit riposta pentru israelieni CITEȘTE ȘI ANUNȚ Decizie a israelienilor de la Plaza Centers și AFI Europe pentru Casa Radio, unde României i se cer despăgubiri de 385 milioane euro. Guvernul a pregătit riposta pentru israelieni

Au mai rămas aproximativ 20.000 de muncitori străini, dar aproape jumătate din șantierele din țară au fost închise din cauza lipsei forței de muncă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului locuințelor a declarat că se așteaptă ca noi grupuri de muncitori străini să sosească în următoarele săptămâni, în timp ce guvernul încearcă să evite un blocaj în ofertă care ar risca să relanseze prețurile imobiliare, pe măsură ce ratele dobânzilor încep să scadă.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
muncitori