Donald Trump intenționează să intensifice războiul comercial dintre SUA și China, cu noi tarife, dacă va fi ales președinte

Donald Trump intenționează să intensifice războiul comercial dintre SUA și China, cu noi tarife, dacă va fi ales președinte
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2024

Fostul președinte Donald Trump intenționează să intensifice războiul comercial dintre SUA și China, pe care l-a lansat în timpul primului său mandat de președinte, dacă va fi ales din nou în funcție, în noiembrie, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Trump a confirmat, într-un interviu, că are în vedere un plan de a impune tarife de 60% sau mai mari la bunurile chinezești, în potențialul său al doilea mandat, scrie News.ro.

Experiment german: săptămâna de lucru de patru zile. 45 de companii testează săptămâna scurtă de lucru CITEȘTE ȘI Experiment german: săptămâna de lucru de patru zile. 45 de companii testează săptămâna scurtă de lucru

”Trebuie să o facem”, a spus Trump într-un interviuacordat emisiunii ”Sunday Morning Futures” de la Fox.

Washington Post a scris pentru prima dată că echipa de campanie a lui Trump cântărește un plan teoretic de impunere a unor tarife de 60% Chinei.

Duminică, fostul președinte a spus că ar putea chiar să urce mai sus: ”Poate că va fi mai mult decât atât”.

Dincolo de China, fostul președinte a spus că va impune un tarif general de 10% asupra tuturor importurilor SUA, în ciuda criticilor ample cu privire la modul în care acest lucru ar putea dăuna consumatorilor.

Fosta ambasadoare a ONU Nikki Haley, singura contestatară a lui Trump la președinție, a criticat această propunere de politică pentru impactul pe care le-ar avea asupra buzunarelor americanilor.

Ceea ce este pe cale să facă Donald Trump este că va crește cheltuielile fiecărei gospodării cu 2.600 de dolari pe an”, a spus Haley într-un interviu din ianuarie, acordat la emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC, făcând referire la date de la Uniunea Națională a Contribuabililor, conservatoare din punct de vedere fiscal.

Dezaprobarea ei reflectă îngrijorările investitorilor de pe Wall Street, care se tem că un alt război comercial din China ar perturba din nou piețele.

Un contabil de la o companie multinațională, păcălit prin tehnologie deepfake să plătească 25 milioane dolari, crezând că discută cu colegii săi într-o conferință video CITEȘTE ȘI Un contabil de la o companie multinațională, păcălit prin tehnologie deepfake să plătească 25 milioane dolari, crezând că discută cu colegii săi într-o conferință video

Începând din 2018, Trump a început un val de tarife de 250 de miliarde de dolari împotriva Chinei.

Beijingul a ripostat apoi cu propriul set de tarife împotriva SUA, într-o bătălie economică de retorsiune care a durat ani de zile și a perturbat dinamica comerțului global.

Războiul comercial al lui Trump cu China i-a costat pe americani aproximativ 195 de miliarde de dolari din 2018, potrivit American Action Forum, un think tank conservator.

Bătălia economică a dus, de asemenea, la pierderea a peste 245.000 de locuri de muncă în SUA, potrivit Consiliului de Afaceri SUA-China.

La acea vreme, Deutsche Bank estima că războiul comercial făce ca bursa de valori să piardă mii de miliarde de dolari.

Disputa tarifară a lăsat, de asemenea, SUA și China, cândva cei mai mari parteneri comerciali, în termeni geopolitici tensionați.

Președintele Joe Biden a încercat să încălzească relațiile înghețate de-a lungul administrației sale.

Trump l-a atacat pe Biden pentru că a liniștit China și, în același timp, și-a exprimat sentimente confortabile față de președintele autoritar al Chinei, Xi Jinping.

”Îmi place foarte mult președintele Xi. A fost un prieten bun de-al meu în timpul meu”, a spus Trump duminică.

În trecut, Trump l-a lăudat pe Xi pentru stăpânirea fermă pe care o are asupra guvernului și poporului său.

Italia va investi într-o fabrică a Enel din Sicilia, pentru a crește producția de panouri fotovoltaice CITEȘTE ȘI Italia va investi într-o fabrică a Enel din Sicilia, pentru a crește producția de panouri fotovoltaice

Într-un interviu acordat lui Sean Hannity de la Fox News, în decembrie, Trump a spus că dacă va fi reales pentru un al doilea mandat, va fi dictator ”din prima zi”.

Ulterior, Trump a susținut, într-un interviu difuzat duminică, că a vrut să spună că va fi ”un dictator” în prima sa zi de mandat, ”prima sa zi”, dar numai pentru o zi.

Cu toate acestea, declarația i-a alarmat experții în alegeri și a oferit un subiect de atac pentru oponenții săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
sua
china
tarife