DECIZIE Calitatea de avocat definitiv, dobândită fără examenul de definitivat de către alte trei categorii profesionale

DECIZIE Calitatea de avocat definitiv, dobândită fără examenul de definitivat de către alte trei categorii profesionale
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2023

Grefierii cu studii superioare juridice, magistrații-asistenți și executorii judecătorești, cu activitate de 5 ani, vor putea dobândi calitatea de avocat definitiv fără susținerea examenului de definitivare în profesia de avocat, cu condiția promovării examenului de definitivat în profesia din care provine, prevede un proiect legislativ adoptat de Parlament, prin votul final al deputaților. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

De ce este important: În prezent, pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, persoana care a promovat examenul de primire în profesia de avocat și care până la data susținerii acestui examen a îndeplinit funcția de judecător, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de 5 ani dobândește calitatea de avocat definitiv fără susținerea examenului de definitivare în profesia de avocat, dacă a promovat examenul de definitivat în profesia din care provine. 

ULTIMA ORĂ Statul își propune din nou să vândă din acțiunile Rompetrol CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Statul își propune din nou să vândă din acțiunile Rompetrol

Conform inițiatorilor, Uniunea Națională a Barourilor din România a exprimat un punct de vedere favorabil în privința acestei modificări.

Deputații au eliminat, însă, din proiectul adoptat prevederea că ”absolvenții cu atestat ai Școlii Naționale de Grefieri care au obținut media de absolvire de cel puțin 7 se consideră definitivați în profesia din care provin”.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie promulgat de șeful statului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grefier
magistrat
asistent
executor
judecatoresc
avocat
definitivat
examen
senat
parlament