Israelul vrea să importe carne procesată din România în valoare de 50 milioane dolari anual

Israelul vrea să importe carne procesată din România în valoare de 50 milioane dolari anual
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2023

Autoritățile israeliene au demarat proceduri pentru a permite importul de carne procesată din România, iar valoarea acestor produse românești ar putea ajunge la 50 milioane dolari anual, potrivit ambasadorului statului Israel în România, Reuven Azar. Acesta a reclamat însă necesitatea unei colaborări transparente din partea autorităților veterinare române pentru ca procedurile să fie autorizate și de partea israeliană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

De ce este important: Importurile Israelului din România s-au ridicat în 2021 la 482,76 milioane dolari, din care 74,23 milioane dolari au reprezentat importuri de animale vii, conform datelor actualizate luna aceasta de Comtrade (ONU).

De asemenea important: În anul 2020, fostul ambasador israelian al București, David Saranga, a menționat că este necesară facilitarea discuțiilor pentru ca în România să fie simplificată procedura de autorizare a abatoarelor kosher, ca opțiune la vânzarea animalelor vii.     

VIDEO Controversa ″suprataxei OMV Petrom″. Ce a răspuns președintele Iohannis, întrebat dacă va plăti sau nu compania controlată de austrieci contribuția de solidaritate CITEȘTE ȘI VIDEO Controversa ″suprataxei OMV Petrom″. Ce a răspuns președintele Iohannis, întrebat dacă va plăti sau nu compania controlată de austrieci contribuția de solidaritate

Acum, succesorul lui Saranga, ambasadorul Reuven Azar arată că Isarelul și-a propus să importe din România carne procesată, iar acest business ar putea ajunge la 50 milioane dolari.

”Încercăm acum să ajungem în situația în care să putem importa carne procesată din România. Va fi o afacere importantă, care va genera circa 50 milioane dolari anual”, a arătat diplomatul israelian.

DECIZIE Producătorii și comercianții, obligați, sub amenințarea amenzii, să raporteze statului stocurile de produse agricole și alimentare CITEȘTE ȘI DECIZIE Producătorii și comercianții, obligați, sub amenințarea amenzii, să raporteze statului stocurile de produse agricole și alimentare

Acesta a subliniat însă că este nevoie de o colaborare transparentă a autorităților competente din România pentru ca exportul românesc să poată începe.

”Trimitem chestionare autorităților veterinare și am avut o experiență neplăcută în trecut, pentru că există tendința funcționarilor să spună că totul este ok, dar odată ce spun că totul este în regulă, cealaltă parte spune că nu este totul în regulă și prin urmare nu aprobă (importul – n.red.)”, a declarat Reuven Azar, care a adăugat că este nevoie ca funcționarii să înțeleagă să fie transparenți, pentru că altfel procesul va eșua.   

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
romania
carne
procesată
import
export
50 milioane
dolari
ambasador
reuven azar