Franța își consolidează prezența militară în România

Franța își consolidează prezența militară în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

Primele două convoaie de vehicule blindate de luptă (VBCI) au plecat din tabăra militară Mourmelon-le-Grand (Marne, estul Franței) către tabăra militară Cincu din România, în cadrul Operațiunii ”Vulturul”, care are ca scop consolidarea apărării Flancului Estic al NATO, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

De asemenea, tancurile Leclerc urmează să ajungă la baza militară Cincu, din centrul României, în următoarele zile în vederea consolidării acestei misiuni sub comanda franceză, lansată la 28 februarie 2022, ca răspuns la atacurile rusești vizând Ucraina, scrie News.ro.

EXCLUSIV Marii retaileri anunță noi scumpiri la raft, de 10-15%, dacă prețurile la energie rămân la nivelurile de acum CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marii retaileri anunță noi scumpiri la raft, de 10-15%, dacă prețurile la energie rămân la nivelurile de acum

”Franța își onorează angajamentele în beneficiul NATO și al partenerilor noștri”, a declarat generalul-maior François Goguenheim, șeful postului de comandă Europa Continentală din Lille.

”Nu a mai existat o operațiune logistică de această importanță în Europa de la (Operațiunea) Daguet”, denumirea dată participării franceze la coaliția internațională formată după invadarea Kuweitului de către Irak la începutul anilor 1990, a adăugat el.

Aproximativ zece convoaie trebuie să părăsească treptat baza militară Mourmelon, având destinația România, transportând aproximativ zece tancuri Leclerc, precum și aproximativ douăzeci de vehicule blindate pe o distanță de aproximativ 2000 de kilometri în toată Europa.

Autoritățile militare nu au precizat numărul exact și nici traseul precis. Datorită lățimii și greutății lor - un tanc Leclerc și transportorul său blindat cântăresc în jur de 100 de tone - aceste convoaie excepționale vor avea nevoie de șapte până la opt zile pentru a ajunge la Cincu, ținând cont de drumurile abrupte din Munții Carpați.

Totodată, trenuri speciale care transportă muniție, alimente și echipamente de întreținere vor mai ajunge în România. La fața locului, armata va supraveghea Grupul tactic interarme (GTIA), înarmat de Brigada a 7-a blindată cu sediul la Lille, care ar trebui să aibă 1.000 de soldați până în primul trimestru al anului 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
militari