Peste 200.000 de români vor primi vouchere pentru electrocasnice și locuințe

Peste 200.000 de români vor primi vouchere pentru electrocasnice și locuințe
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2022

Peste 200.000 de români vor primi vouchere pentru electrocasnice și locuințe, cel mai probabil în primul trimestru al anului viitor, după finalizarea discuțiilor cu Comisia Europeană, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Acum suntem în proces de finalizare, de fapt, a negocierii cu Comisia Europeană pentru Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială. Este tipul de voucher integrat, care are o componentă pentru condițiile de locuire, în limita unei sume forfetare de 4.000 de lei, și o componentă de reziliență socială, care are în vedere achiziționarea de electrocasnice pentru persoanele vulnerabile, cele care sunt lipsite de venit sau care au în întreținere familii cu mai mulți copii.

VIDEO&FOTO Incendiu la un autoturism, în Pasajul Unirii din Capitală. Circulația rutieră este oprită în pasaj CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Incendiu la un autoturism, în Pasajul Unirii din Capitală. Circulația rutieră este oprită în pasaj

Avem bugetul care este alocat la nivelul Programului Operațional de 600 de milioane de euro. O componentă din acest buget este destinată voucherelor sociale și de locuire, așa cum ele sunt prezentate în cadrul Programului Operațional, sunt 2.200 de centre comunitare care sunt avute în vedere prin Programul Operațional și așteptăm decizia finală”, a declarat Boloș la Parlament, unde a fost audiat în Comisia de afaceri europene a Camerei Deputaților, arată Agerpres.

Potrivit ministrului, este vorba despre mașină de spălat, mașină de gătit și frigider, voucherele pentru aceste produse fiind alocate o singură dată.

„Electrocasnicele sunt cu o anumită durată de viață, deci le dăm o singură dată, iar cel de locuire în funcție de cum se prezintă starea locuinței. Dar, deocamdată, condițiile pe care le-am prezentat sunt la nivel de discuții pe care le avem cu Comisia Europeană, urmând ca la momentul la care se adoptă decizia finală să prezentăm aceste detalii. (…) Sunt cele trei electrocasnice, în limita voucherului de 4.000 de lei, și sunt gestionate de centrele comunitare care funcționează, respectiv vor funcționa pe lângă primării.

FOTO Un avion acoperit cu „piele de rechin” a avut prima cursă transatlantică CITEȘTE ȘI FOTO Un avion acoperit cu „piele de rechin” a avut prima cursă transatlantică

Deci, vor fi de interes, fiind în discuție peste 200.000 de beneficiari pe care îi avem în vedere și, desigur, implementarea va începe de îndată ce formalitățile cu Comisia Europeană, Ghidul solicitantului și toate cele necesare sunt finalizate. (…) Eu sper ca, începând cu semestrul I al anului 2023, deja acest apel de proiecte să fie lansat și să se poată acorda aceste vouchere. Sunt mult așteptate și sunt în premieră pentru oamenii care se află în dificultate”, a precizat Boloș.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
voucher
casa