Guvernul pregătește lansarea unei drone românești

Guvernul pregătește lansarea unei drone românești
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2024

Ministerele Economiei, Apărării și Cercetării colaborează în vederea fabricării unei drone românești în industria de apărare, anunță ministrul Economiei, Ștefan-Radu Oprea, care a adăugat că au fost identificate companii românești cu produse performante în această privință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Despre drona românească - Da, este un proiect în care cred. Este un proiect în care am identificat foarte multe companii românești care au produse deja foarte performante și vom reuși împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Cercetării, Inovării să aducem acest proiect al dronei românești mult mai aproape”, a declarat ministrul Economiei, care are în subordine companile de stat din industria de apărare.

Ideea lui Ciucă pentru stoparea ”brain drain”: Granturi de 1,6 miliarde lei pentru tinerii români care au absolvit universități în străinătate și revin în țară pentru afaceri sau profesorat CITEȘTE ȘI Ideea lui Ciucă pentru stoparea ”brain drain”: Granturi de 1,6 miliarde lei pentru tinerii români care au absolvit universități în străinătate și revin în țară pentru afaceri sau profesorat

În privința acesteia, ministrul Oprea a arătat că pentru 5 companii din domeniu au fost pregătite memorandumuri pentru angajări suplimentare, ținta fiind ca unele fabrici să lucreze în 4 schimburi, respectiv 24 ore timp de 7 zile pe săptămână.

Ministrul a mai spus că în acest moment există discuții cu foarte mulți parteneri pentru a putea produce în România echipamentele de care Ministerul Apărării Naționale, armata română, și celelalte ministere de forță au nevoie, iar în luna în mai speră să poată anunța cu partenerii internaționali proiectele stabilite și progresul acestora.

Ciolacu promovează mersul pe jos la obiective turistice, printr-o lege de amenajare a traseelor pedestre. Cei care vor distruge traseele riscă închisoarea CITEȘTE ȘI Ciolacu promovează mersul pe jos la obiective turistice, printr-o lege de amenajare a traseelor pedestre. Cei care vor distruge traseele riscă închisoarea

Ștefan-Radu Oprea a arătat că din cele 120 de companii licețiate în industria de apărare, 118 au capital privat și produc pentru instituțiile de apărare din România, dar și exportă, țara noastră fiind prezentă pe lanțurile de aprovizionare cu muniție de toate calibrele.

viewscnt
Afla mai multe despre
drona
românească
ministru
oprea
economie
industria
apărare
proiecte