”Invitația cea mai exclusivă din lume”. Trump le oferă un dineu cumpărătorilor memecoin-ului său $TRUMP și provoacă scandal

Perspective   
”Invitația cea mai exclusivă din lume”. Trump le oferă un dineu cumpărătorilor memecoin-ului său $TRUMP și provoacă scandal

Președintele american Donald Trump urmează să ofere joi un dineu somptuos celor mai mari 220 de deținători ai memecoin-ului său $TRUMP, lansat înainte sî fie învestit, la un club country în apropiere de fluviul Potomac, în apropiere de Washington, iar cu primii 25 dintre aceștia urmează să discute în privat și să le oferă vizite în Casa Albă, prin care vrea să estompeze și mai mult frontiera dintre profit și politică, relatează AFP.

Fericiții aleși nu sunt funțcionari de rang înalt și nici membri vreunei delegații oficiale străine, ci primele 220 de persoane care au cumpărat cel mai mult $TRUMP, criptomoneda de tip memecoin lansată de către miliardar, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
ANUNȚ Home schooling în România CITEȘTE ȘI ANUNȚ Home schooling în România
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Memecoin-urile sunt jetoane extrem de supervolatile care au la bază o personalitate sau un fenomen viral, concepute cu scopul de a amuza și a specula.

ACCES PRIVILEGIAT

Cei mai mari 25 de investitori în $TRUMP beneficiază de un acces și mai privilegiat - o audiență privată cu Donald Trump înainte de dineu, la clubul său de golf de la Potomac Falls, în Virginia, și o vizită la Casa Albă.

”INVITAȚIA cea mai EXCLUSIVĂ din lume”, scrie pe site-ul dedicat acestui eveniment. ”Întrebarea este: ești înscris?”.

Acest dineu reprezintă poate cea mai îndrăzneață întreprindere comercială din al doilea mandat al lui Donald Trump.

Memecoin-ul $TRUMP - lasat cu câteva ore înainte de învestirea sa, la 20 ianuarie - este doar unul dintre multe alte exemple ale unei expansiuni a familiei Trump în cripromonede.

O mare parte a actorilor din domeniul criptomonedelor vede cu ochi răi aceste jetoane riscante, temându-se că ele pot afecta credibilitatea acestui sector.

PREMIERĂ Germania renunță la opoziția față de energia nucleară CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Germania renunță la opoziția față de energia nucleară

După euforia lansării, memecoin-ul lui Trump a căzut și a provocat pierderi totale estimate la două miliarde de dolari unui număr de 810.000 de cumpărători, declară The New York Times (NYT) cabinetul Chainalysis.

La anunțarea dineului, valoarea $TRUMP a urcat din nou vertiginos, însă presa scrie că numeroși câștigători ai ofertei, care s-a încheiat la 12 mai, își vând jetoanele.

Critici subliniază că șeful statului și aliații săi, în calitate de creatori ai jetonului, au câștigat 320 de milioane de dolari din comisioane de schimb, potrivit Chainanalysis.

AȘTEPTĂRI MARI DE LA SECTORUL CRIPTOMONEDELOR

Industria crimptomonedelor a contribuit cu peste 100 de milioane de dolari la campania prezidențială victorioasă a lui Trump.

Ea așteaptă mult de la președinte în privința dereglementării, după ani de scepticism ai administrației democrate a lui Joe Biden și în urma unor scandaluri majore, ca prăbușirea FTX, gigantul criptomonedelor fondat de către Sam Bankman-Fried, care ispășește în prezent 25 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de fraudă masivă.

Însă scandalul în centrul căruia se află dineul complică eforturi care au ca scop adoptarea unui cadru juridic mai clar al stablecoin-urilor, active numerice considerate mai sigure și mai bine fondate decât jetoane mai speculative din acest sector.

Antifrauda a identificat un prejudiciu de 1,7 milioane lei la două firme care importă produse de uz casnic din China și Turcia CITEȘTE ȘI Antifrauda a identificat un prejudiciu de 1,7 milioane lei la două firme care importă produse de uz casnic din China și Turcia

”Poporul american merită asiigurarea de nezdruncinat că accesul la președinție nu este vândut celui care oferă mai mult în schimbul câștigului financiar al președintelui”, denunță senatorii democrați Adam Schiff și Elizabeth Warren într-o scrisoare adresată Biroului însărcinat cu prevenirea conflictelor de interese înăuntrul administrației.

REZERVĂ STRATEGICĂ

Donald Trump - mult timp ostil criptomonedelor - încearcă acum să reducă obstacolele reglementării acestora.

El a semnat un decret care instituie o ”rezervă strategică” alimentată de 200.000 de bitcoin, confiscați în dosare civile și penale în Statele Unite.

Însă cei mai influenți democrați din Congres blochează alte progrese legislative, furioși din cauza dineului și altor inițiative ale familiei Trump.

Este vorba despre o investiție în platforma Binance, al cărei fondator încearcă să obțină o grațiere prezidențială cu scopul de a reveni pe piața americană.

Eric Trump, fiul președintelui, și Zach Witkoff - fiul lui Steve Witkoff, un consilier diplomatic al lui Trump - au anunțat în aprilie, la Dubai, că fondul din Emiratele Arabe Unite (EAU) MGX, susținut de stat, folosește USD1, criptomoneda întreprinderii lor, World Liberty Financial, pentru a investi 2 miliarde de dolari în Binance.

VIDEO Profit.ro TV - Alexandru Rădulescu, SVN Credit România: Finanțările destinate achizițiilor de imobile vor depăși 5 miliarde de euro în acest an. Creditele în euro și în alte valute au dispărut cu desăvârșire CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV - Alexandru Rădulescu, SVN Credit România: Finanțările destinate achizițiilor de imobile vor depăși 5 miliarde de euro în acest an. Creditele în euro și în alte valute au dispărut cu desăvârșire

Altă întreprindere susținută de către fii mai mai mari al lui Trump, Eric și Donald Jr, American Bitcoin, și-a anunțat recent intenția de a intra pe Bursa din New York.

Această societate urmează să se sprijine pe ieftinirea energiei pentru a reduce costul mineritului de bitcoin în Statele Unite.

”Statele Unite au câștigat cursa spațiului. Am face bine să câștigăm cursa criptomonedelor”, declara recent la CNBC Eric Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
$trump
donald trump