Manevrele militare ale Chinei în jurul Taiwanului s-au încheiat

Manevrele militare ale Chinei în jurul Taiwanului s-au încheiat
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2024

Manevrele militare de două zile lansate de China în jurul Taiwanului s-au încheiat, a anunțat televiziunea oficială chineză.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Manevrele au durat joi și vineri, așa cum era prevăzut, a precizat organul oficial al Armatei Populare de Eliberare.

LISTA Comisia Europeană solicită suspendarea autorizației pentru o serie de medicamente. Aproape jumătate sunt în România CITEȘTE ȘI LISTA Comisia Europeană solicită suspendarea autorizației pentru o serie de medicamente. Aproape jumătate sunt în România

Ministerul taiwanez al Apărării a declarat că 46 de avioane militare chineze au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan, care servea drept frontieră neoficială, deși China afirmă că nu o recunoaște, scrie News.ro.

China consideră Taiwanul ca fiind una dintre provinciile sale, pe care nu a reușit încă să o reunească cu teritoriul său de la sfârșitul războiului civil și de la venirea la putere a comuniștilor în 1949. În ultimii ani, Beijingul și-a intensificat amenințările și presiunile politice, economice și militare asupra Taiwanului.

Beijingul și-a lansat manevrele la trei zile după ce Lai Ching-te a depus jurământul în calitate de președinte al Taiwanului pentru un mandat de patru ani.

Într-un discurs rostit cu ocazia învestirii sale, Lai Ching-te a cerut Beijingului să înceteze să mai facă amenințări și a declarat că niciunul dintre cele două teritorii de o parte și de alta a Strâmtorii nu este "subordonat celuilalt", comentarii denunțate de China.

Lai Ching-te, care consideră că doar poporul taiwanez își poate decide viitorul, a propus în trecut un dialog cu China, fără succes.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
taiwan