Raed Arafat explică unde și când este valabil certificatul verde cu două sau cu trei doze de vaccin

Raed Arafat explică unde și când este valabil certificatul verde cu două sau cu trei doze de vaccin
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2022

Raed Arafat a făcut precizări cu privire la valabilitatea certificatului verde în cazul a două sau trei doze de vaccin. Șeful ISU spune că în România încă este valabil cel cu două doze de vaccin, însă pentru călătoriile în Europa este necesar un certificat cu trei doze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

De asemenea, chiar dacă au trecut mai mult de 9 luni de la a doua doză, certificatul verde va fi validat dacă se face o a treia doză de vaccin.

Cîțu vrea ca jocurile pe computer să fie recunoscute prin lege drept sport: România va deveni unul din liderii UE în domeniu CITEȘTE ȘI Cîțu vrea ca jocurile pe computer să fie recunoscute prin lege drept sport: România va deveni unul din liderii UE în domeniu

"Schema completă este de două doze. Booster-ul, sau doza suplimentară, a treia doză se face la 9 luni cel mult. Dacă nu ai făcut la 9 luni de la doua doză, cea de-a treia doză, la nivel european ai problemă cu recunoașterea certificatului verde, pentru că nu se mai recunoaște. Se consideră că ești nevaccinat. Deci, asta este pentru cei care călătoresc și care trebuie să știe acest aspect.

În interiorul României, la acest moment va rămâne pe cele două doze. Certificatul verde rămâne recunoscut cu cele două doze. Pentru interiorul României, în acest moment nu s-a pus această problemă. Sunt și alte țări care merg doar pe cele două doze, pentru interior. 1 februarie era o dată-limită pentru cei care au depășit 9 luni de la a doua doză și care vor să călătorească în Europa. Dacă nu s-a vaccinat deloc, și se vaccinează acum, și face a doua doză după 21 de zile, persoana respectivă are certificat valabil. Nu-i trebuie a treia doză. A treia doză îi trebuie dacă au trecut 9 luni de la a doua doză. Acum, dacă o persoană nu a făcut a treia doză și au trecut 9 luni, și o face, se validează după asta certificatul verde. Nu mai e nicio problemă", a spus Raed Arafat la Digi 24.

viewscnt
Afla mai multe despre
raed arafat
vaccin