Perioada de garanție prevăzută în contractele dintre părți nu va mai varia în funcție de categoria de importanță a construcției și va avea o durată minimă de 10 ani pentru toate tipurile de construcții.
Pentru a sprijini consolidarea clădirilor și reducerea riscului seismic, Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de minimis în valoare de peste 1,3 miliarde de lei, cu aplicare până în anul 2030.
Startup-urile din România, care au obținut cumulat în decurs de un an finanțări de cel puțin 100.000 euro, ar putea beneficia de scutire de la plata impozitului pe venit al angajaților, cât și de reducerea contribuțiilor de asigurării sociale și de sănătate ale acestora.
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1074/2021 privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.
Schema de ajutor de stat prin care Guvernul compensează transportatorilor rutieri de mărfuri și persoane creșterea accizei la motorină, va fi extinsă până la 31 martie, prevede un proiect de hotărâre de guvern, pregătit de către Ministerul Finanțelor.
Bugetul primei sesiuni din cadrul schemei de ajutor de stat pentru antreprenorii pregătiți să facă investiții majore în România va fi majorat cu 750 de milioane de lei, a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.
Organismele profesionale vor beneficia de un tratament special din partea ANAF și a MInisterului Finanțelor pentru solicitările pe care le trimit pentru clarificarea unor spețe fiscale, cu condiția ca solicitările să respecte unele condiții, iar răspunsurile primite să fie puse, în termen de 30 de zile, la dispoziția membrilor, prevede un proiect de ordin pregătit de către Ministerul Finanțelor. Proiectul prevede ca aceste organisme să primească răspunsuri de la Ministerul Finanțelor sau din partea structurii centrale a ANAF, fără ca speța să fie transmisă altor structuri.
Avizele și autorizațiile de funcționare vor fi emise fără termen de valabilitate pentru activitatea desfășurată în structuri de vânzare cu sediu fix de către firmele din domeniul comerțului public și prestărilor de servicii, inclusiv de alimentație publică, dacă nu apar modificări care să afecteze aceste documente sau actele depuse pentru avize nu au expirat. Astfel, operatorul economic nu va mai obligat să reînnoiască anual acordul sau autorizația de funcționare, prevede un proiect de lege adoptat luna trecută de Parlament și promulgat acum de șeful statului.
Modificarea legislativă de ultimă oră a fost semnată de Guvern, relevă datele Profit.ro.
Guvernul va renunța la finanțarea prin credit direct rambursabil și va introducere subvenția ca formă de sprijin pentru dezvoltarea și producția de film, conform unei ordonanțe de urgență adoptate de Executiv și prezentate anterior de Profit.ro. Producătorul filmului subvenționat va fi obligat să cheltuiască pe teritoriul României cel puțin 50% din valoarea ajutorului primit sub formă de sprijin financiar direct, conform actului normativ adoptat.