Noi cerințe la casele de marcat

Noi cerințe la casele de marcat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Una dintre ordonanțele adoptate recent de Guvern (OUG 69/2024) prevede introducerea unor noi informații pe bonurile fiscale emise de casele de marcat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Practic, va fi înscris, la cerere, codul de indentificare fiscală în locul codului de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului. De asemenea, pe bonul fiscal vor fi tipărite data și ora emiterii bonului, numărul de indentificare a bonului, precum și seria aparatului de marcat electronic fiscal sub formă de cod QR, scrie Hotnews.ro.

FOTO - Imagini de la protestul contabililor ”Fără haos în legislația fiscală” CITEȘTE ȘI FOTO - Imagini de la protestul contabililor ”Fără haos în legislația fiscală”

Un nou proiect de hotărâre al Ministerului Finanțelor prevede modificarea normelor metodologice în acest sens.

Astfel, va trebui modificat și un ordin ANAF cu privire la structura XML a mesajelor de activare a acestora, fișierelor și precum și categoriile de URL-uri utilizate în schimbul de informații cu sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Fiscul va avea un termen de 30 de zile să-l pregătească. Acea modificare a ordinului va spune și în cât timp comercianții vor trebuie să-și modifice casele de marcat ori să cumpere altele. Asta pentru că multe case de marcat nu pot genera coduri QR.

Din discuțiile pe care le-au avut contabilii cu Ministerul Finanțelor, s-ar putea acorda credit fiscal pentru achiziția caselor de marcat care pot tipări bonuri QR. Acest lucru a fost menționat de instituție și într-un comunicat de presă.

viewscnt
Afla mai multe despre
case de marcat
finante