Trump renunță să depună mărturie în procesul său

Trump renunță să depună mărturie în procesul său
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Fostul președinte american Donald Trump nu va depune mărturie la procesul său privind acuzațiile de plăți ascunse către o actriță de filme X, unde examinarea cazului s-a încheiat, deschizând calea pentru deliberările juriului săptămâna viitoare, înainte de un verdict istoric, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

După mai mult de patru săptămâni de dezbateri, circa douăzeci de martori și mii de pagini de documente prezentate în cadrul procedurii, epilogul judiciar se apropie în acest caz cu mize considerabile pentru candidatul republican la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, scrie Hotnews.ro.

Următoarea audiere, care este pur procedurală, va avea loc joi. „Marți (viitoare), veți asculta pledoariile finale” ale apărării și acuzării, „și sper că veți începe deliberările” a doua zi, le-a spus judecătorul Juan Merchan juraților.

Un miliardar îndeamnă firmele rusești să vină cu alternative la programele software dezvoltate de SAP CITEȘTE ȘI Un miliardar îndeamnă firmele rusești să vină cu alternative la programele software dezvoltate de SAP

Judecătorul le va încredința apoi celor doisprezece cetățeni newyorkezi - care au urmărit cu mare atenție procesul începând din 22 aprilie - sarcina de a decide dacă Donald Trump este vinovat, dincolo de orice îndoială rezonabilă, de 34 de falsuri contabile legate de plata a 130.000 de dolari către actrița porno Stormy Daniels pentru a evita un eventual scandal sexual chiar la finalul campaniei prezidențiale din 2016.

Această plată era menită să cumpere tăcerea ei în legătură cu o relație sexuală pe care actrița, al cărei nume real este Stephanie Clifford, susține că a avut-o cu Donald Trump în 2006, când acesta era deja căsătorit cu soția sa Melania. Donald Trump neagă această relație.

Sarcina juriului

Pentru a-l găsi vinovat, juriul va trebui să fie unanim.

Timp de mai bine de patru săptămâni, juriul i-a audiat pe principalii actori din acest caz.

Stormy Daniels le-a povestit în detaliu amintirile sale despre relația sa sexuală cu miliardarul republican, un act despre care a spus că a fost consimțit, dar în care „balanța puterii” a fost „dezechilibrată”, și a explicat de ce a decis să își „vândă” povestea.

WhatsApp testează o nouă funcție CITEȘTE ȘI WhatsApp testează o nouă funcție

Apoi, fostul confident al lui Donald Trump, în prezent dușmanul său, Michael Cohen, l-a incriminat pe fostul său șef, insistând că el a aprobat plata către actriță.

Această rambursare este cea care se află în centrul acuzației, întrucât cheltuielile au fost deghizate în „taxe juridice” în conturile grupului de societăți al familiei Trump, Trump Organization, pentru a ascunde, potrivit acuzării, că au contribuit la evitarea unui scandal sexual în plină campanie prezidențială.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
sua
proces