Turneul Eras al lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referință, de teama inflației

Turneul Eras al lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referință, de teama inflației
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2024

Turneul Eras al lui Taylor Swift, care a doborât recorduri, continuă să supraalimenteze cheltuielile consumatorilor, în etapa sa din Marea Britanie, sugerând că Banca Angliei ar putea să nu fi încheiat lupta sa împotriva inflației, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pe măsură ce sute de mii de Swifties dedicați se îngrămădesc la Londra în august pentru a beneficia de ultimele ei concerte în Marea Britanie, impulsul economic ar putea fi suficient pentru a amâna o posibilă reducere a ratei dobânzii în septembrie, potrivit băncii de investiții TD Securities.

VIDEO&DOCUMENT România a început să primească celebrele drone turcești Bayraktar, devenite simbol și subiect de cântec patriotic în Ucraina. Achiziție de peste 300 milioane dolari CITEȘTE ȘI VIDEO&DOCUMENT România a început să primească celebrele drone turcești Bayraktar, devenite simbol și subiect de cântec patriotic în Ucraina. Achiziție de peste 300 milioane dolari

”Anticipăm încă o reducere a dobânzii de către Banca Angliei în august, dar datele privind inflația pentru luna respectivă ar putea menține determina MPC (Comitetul de politică monetară) să mențină dobânda în septembrie”, au declarat Lucas Krishnan, strategul macro al băncii, și șeful de strategie macro globală, James Rossiter, scrie News.ro

Majoritatea economiștilor intervievați de Reuters anticipează că Banca Angliei va înceape în curând să-și reducă dobânda de referință de la un maxim din ultimii 16 ani de 5,25%. Toți, cu excepția a doi, din cei 65 de economiști chestionați de Reuters au anticipat o reducere în august, în timp ce piețele financiare se așteaptă la o reducere în septembrie.

Cu toate acestea, o posibilă coincidență între una dintre datele turneului lui Swift din august și o zi cheie privind publicarea indicelui inflației ar putea denatura datele suficient pentru a face banca să-și regândească calea, au spus analiștii.

”O creștere a prețurilor de cazare în hoteluri ar putea fi atunci semnificativă, adăugând temporar până la 0,30 puncte procentuale la inflația serviciilor, au scris Krishnan și Rossiter.

BOE nu a răspuns în mod specific la comentarii atunci când a fost contactată de CNBC, dar a spus că ”MPC se uită la o gamă largă de indicatori economici atunci când se iau deciziile privind ratele dobânzilor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
taylor swift
banca angliei