ULTIMA ORĂ Regina Elisabeta a II-a a semnat: suspendă Parlamentul

ULTIMA ORĂ Regina Elisabeta a II-a a semnat: suspendă Parlamentul
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2019

Regina Elisabeta a II-a a aprobat miercuri planul premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul, relevă o declarație a organismului oficial de consilieri ai Reginei, cunoscut drept Privy Council, potrivit Reuters.

Declarația confirmă că Parlamentul Regatului Unit va fi suspendat începând cu o zi din intervalul 9-12 septembrie, până la 14 octombrie, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

''În această zi, Majestatea Sa a ordonat în Consiliu ca Parlamentul să fie suspendat începând cu o zi care să nu fie mai devreme de luni, 9 septembrie 2019, și nu mai târziu de joi, 12 septembrie 2019, până în ziua de luni, 14 octombrie 2019'', se arată în declarația citată de Reuters.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
FOTO Americanii înregistrează oficial Radio Europa Liberă în România. Câți bani au fost ceruți Congresului CITEȘTE ȘI FOTO Americanii înregistrează oficial Radio Europa Liberă în România. Câți bani au fost ceruți Congresului

Anterior a fost anunțat că Guvernul lui Boris Johnson îi va cere reginei Elizabeth să dizolve Parlamentul pe 10 septembrie, astfel încât parlamentarii să nu aibă timp să aprobe nicio lege care l-ar putea opri pe Johnson să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană pe 31 octombrie fără un acord.

Accesul în SUA al unui student palestinian admis la Harvard, refuzat pe baza postărilor prietenilor pe rețelele de socializare CITEȘTE ȘI Accesul în SUA al unui student palestinian admis la Harvard, refuzat pe baza postărilor prietenilor pe rețelele de socializare

Mai mulți membri ai Parlamentului au cerut întrevederi cu regina Marii Britanii, scrie The Guardian, pentru a discuta propunerea „anti-democratică” a Guvernului condus de Boris Johnson.

Cei care critică această decizie susțin că acțiunea lui Johnson are în vedere blocarea oricărei posibilități ca Parlamentul să se opună unui Brexit fără acord, arată news.ro.

Boris Johnson a declarat că vrea ca Marea Britanie să părăsească Blocul Comunitar pe 31 octombrie cu un acord, însă nu va renunța la dată nici dacă va fi un Brexit fără acord.

viewscnt
Afla mai multe despre
boris johnson
elizabeth ii