Guvernul lui Boris Johnson îi va cere reginei Elizabeth II să dizolve Parlamentul

Guvernul lui Boris Johnson îi va cere reginei Elizabeth II să dizolve Parlamentul
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2019

Guvernul lui Boris Johnson îi va cere reginei Elizabeth să dizolve Parlamentul pe 10 septembrie, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Televiziunea publică britanică citează surse guvernamentale, scrie News.ro.

Activitatea Parlamentului britanic va fi reluată pe 3 septembrie.

Accesul în SUA al unui student palestinian admis la Harvard, refuzat pe baza postărilor prietenilor pe rețelele de socializare CITEȘTE ȘI Accesul în SUA al unui student palestinian admis la Harvard, refuzat pe baza postărilor prietenilor pe rețelele de socializare

Parlamentarii nu vor avea timp, astfel, să aprobe nicio lege care l-ar putea opri pe Johnson să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană pe 31 octombrie fără un acord.

Conservatorul Dominic Grieve, care a făcut campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE, cataloghează această idee drept „un act scandalos” și a avertizat că ar putea duce la un vot de neîncredere pentru Johnson. „Acest guvern urmează să cadă”, a spus el.

O sursă guvernamentală a BBC a apărat acțiunea: „Este timpul ca un nou guvern și un nou prim-ministru să facă un plan pentru țară după ce părăsim UE”.

Ideea a stârnit controverse. Criticii spun că dizolvarea Parlamentului va face ca membrii săi să nu își poată juca rolul democratic în procesul Brexit.

Aparent, puțini miniștri au știut de acest plan.

Boris Johnson a declarat că vrea ca Marea Britanie să părăsească Blocul Comunitar pe 31 octombrie cu un acord, însă nu va renunța la dată nici dacă va fi un Brexit fără acord.

viewscnt
Afla mai multe despre
boris johnson
elizabeth ii