VIDEO Casa Albă avertizează clar: O invazie militară rusă în Ucraina, cu raiduri aeriene și atac rapid asupra Kievului, foarte reală în următoarele zile

VIDEO Casa Albă avertizează clar: O invazie militară rusă în Ucraina, cu raiduri aeriene și atac rapid asupra Kievului, foarte reală în următoarele zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2022

O invazie militară rusă în Ucraina, marcată de o campanie masivă de raiduri aeriene și un atac rapid asupra Kievului, reprezintă o "posibilitate foarte reală" în următoarele zile, a avertizat Casa Albă, consilierul pentru securitate, Jake Sullivan, îndemnându-i pe americani să părăsească Ucraina "în termen de 24 până la 48 de ore". "Continuăm să vedem semne de escaladare a Rusiei, inclusiv sosirea de noi forțe la granița cu Ucraina", a subliniat consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden.

“Evident, nu putem să prezicem viitorul, nu știm exact ce va fi, dar acum riscul este suficient de mare și amenințarea este acum imediată, astfel că ar fi prudent să se plece din țară”, a afirmat Jake Sullivan, potrivit bbc.com, preluat de news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Secretarul de Stat american Antony Blinken a avertizat, tot vineri, că Rusia ar putea invada Ucraina în orice clipă, inclusiv înainte de încheierea Jocurilor Olimpice de la Beijing, programată pe 20 februarie, el adăugând că Statele Unite văd în continuare “semne îngrijorătoare pe partea rusă, inclusiv noi forțe sosind la frontiera ucraineană”.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Departamentul de Stat și președintele Joe Biden i-au avertizat pe cetățenii americani să părăsească imediat Ucraina. “După cum am spus și înainte, ne aflăm într-un interval în care invazia poate începe în orice moment – și să fim clari, această perioadă include și Jocurile Olimpice”, a afirmat Antony Blinken.

SUA și aliații săi au informații care sugerează că Russia ar putea ataca Ucraina chiar înainte de încheierea Jocurilor Olimpice, conform unor surse citate de CNN.

Bbc.com notează că invazia ar putea să înceapă cu bombardamente aeriene, care ar putea face ca plecările din zonă să devină mai dificile și i-ar pune în pericol pe civili. De aceea, cetățenii americani sunt îndemnați să părăsească Ucraina în următoarele 48 de ore. Și alte țări le-au cerut cetățenilor lor să plece din Ucraina.

Rusia a negat în mod repetat că ar avea planuri să invadeze Ucraina, deși a masat peste 100.000 de soldați în aporopierea frontierei cu țara vecină.

În această perioadă au loc la Beijing Jocurile Olimpice de iarnă. În mod tradițional, în perioada JO este valabil și armistițiul olimpic. Prin Armistițiul Olimpic, sau "Ekecheiria" ,se solicită " aruncarea armelor și încetarea tuturor ostilităților din întreaga lume, astfel încât oamenilor să li se ofere pacea și șansa reconcilierii". Competiția de la Beijing se încheie la 20 februarie.

Anterior, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina din cauza unei posibile invazii ruse.

"Cetățenii americani ar trebui să plece, ar trebui să plece acum. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume”, a spus Joe Biden într-un interviu pentru NBC, referindu-se la armata rusă. "Este o situație foarte diferită și lucrurile ar putea scăpa rapid de sub control”, a adăugat el.

GAZE Semne rele anul are: Prima tranzacție, la un preț cu o treime peste cel plafonat CITEȘTE ȘI GAZE Semne rele anul are: Prima tranzacție, la un preț cu o treime peste cel plafonat

Președintele SUA a spus din nou că nu va trimite soldați de teren în Ucraina, nici măcar pentru a evacua americanii în cazul unei invazii ruse. Ar fi "un război mondial. Când americanii și rușii încep să tragă unii în alții, suntem într-o lume foarte diferită”, a spus el. "Ceea ce sper este că, dacă... (Putin) este suficient de nesăbuit pentru a merge acolo, el este suficient de inteligent pentru a nu face nimic care să afecteze negativ cetățenii americani”, a spus Joe Biden despre președintele rus, relatează AFP.

Canada face recomandări similare. "Dacă sunteți în Ucraina, ar trebui să plecați”, spune Ministerul de Externe pe site-ul său. "Acțiunea militară a Rusiei în Ucraina ar putea perturba călătoriile și serviciile în întreaga țară. Zborurile ar putea fi întrerupte sau anulate”, a spus ministerul, concluzionând: "Fii pregătit să te adăpostești”, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
biden
sua
ucraina