Abonament medical, asigurare de sănătate sau amândouă? Ce câștigă pacientul?”

Abonament medical, asigurare de sănătate sau amândouă? Ce câștigă pacientul?”
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2016

Profit.ro organizează vineri, 20 mai, ora 9.30, la WeLoveDigital Unirii conferința ”Abonament medical, asigurare de sănătate sau amândouă? Ce câștigă pacientul?”. Un eveniment în care reprezentanți ai autorităților, clinicilor medicale private, dar și ai companiilor care oferă asigurări de sănătate și manageri de resurse umane vor participa la o dezbatere cu privire la piața serviciilor medicale și avantajele includerii abonamentelor și asigurărilor de sănătate în pachetul de beneficii oferit angajaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Abonamentele medicale au apărut în România în același timp cu multinaționalele, fiind oferite ca beneficiu angajaților, care astfel au avut acces la servicii medicale private. În același timp, abonamentele au avut un rol foarte important în dezvoltarea și extinderea sectorului de servicii medicale private, evaluat astăzi la peste 600 milioane euro anual.

Asigurările private de sănătate au pătruns cu greu pe piața românească, multe fiiind dezvoltate tot de rețelele private în parteneriat cu asigurători, și abia au ajuns să valoreze câteva zeci de milioane euro.

Asta și din cauză că cei mai mulți români nu au făcut distincția între cele două produse, fără să știe că în realitate ele se completează reciproc.

Abonamentele pun accent pe prevenție și includ o serie de servicii și analize gratuite precum și discounturi la investigații complexe sau servicii spitalicești, dar te limitează la un furnizor.

Aici fac diferența asigurările de sănătate, care vin în completarea abonamentelor și acoperă intervenții complicate, nașterea, spitalizarea, tratamente ale unor boli cronice și acces la mai mulți furnizori de servicii medicale.

În prezent, abonamentele au ajuns să nu mai fie considerate un beneficiu de către angajați, ci un lucru firesc, iar pasul următor este asigurarea privată de sănătate, complementară la abonament.

Lucrarile conferinței vor fi deschise de Răzvan Vulcănescu, Secretar de Stat,Ministerul Sănătății.

În cadrul dezbaterii inițiate de Profit.ro speakerii invitați: Sorin Mititelu, Membru Comitetul de Direcție UNSAR; Adrian Peake, Director General Medicover; Andrei Trofin, Director Resurse Umane România și Bulgaria Philip Morris; Sergiu Neguț, Associate Partner Intermedicas și Silvia Dumitrescu, Manager, Mercer Marsh Benefits vor discuta despre  rolul abonamentelor pe piața serviciilor medicale ; avantajele oferite de acestea și modul în care a reușit acest segment să se impună în fața asigurarilor private de sănătate; care sunt avantajele încheierii unei polițe private de sănătate și în ce măsură sunt polițele de sănătate soluții accesibile pentru români și ce beneficii le oferă, dar si cât de mult sunt dispuși românii să plătească pe cheltuiala lor proprie pentru serviciile medicale.

Evenimentul este organizat cu sprijinul UNSAR și Medicover.

Pentru înregistrare și detalii pot fi aflate informații AICI și AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit
conferință
servicii medicale
asigurări