Achiziția centrului de afaceri ART din București urcă veniturile companiei malteze Hili Properties, proprietarul restaurantelor McDonald’s România

Achiziția centrului de afaceri ART din București urcă veniturile companiei malteze Hili Properties, proprietarul restaurantelor McDonald’s România
scris 9 iul 2018

Compania imobiliară Hili Properties, care deține restaurantele locale McDonald’s și administrează proprietăți comerciale închiriate în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România, a înregistrat un profit operațional de 4,4 milioane de euro pentru anul încheiat la 31 decembrie 2017, față de 3 milioane de euro în anul precedent, după o creștere de 31% în venituri.

Hili Properties și Premier Restaurants România fac parte din Hili Ventures, un grup divers de companii cu sediul în Malta.

Anul trecut, creșterea veniturilor Hili Properties s-a realizat, în principal, în urma achiziției Centrului de Afaceri ART din România. Achiziția a contribuit, de asemenea, la creșterea activelor nete de la 28,2 milioane de euro în 2016 la 38,4 milioane de euro anul trecut. Câștigurile pentru acest an s-au ridicat la 4,5 milioane euro, în creștere cu 48% față de anul 2016.

Portofoliul diversificat al companiei, în valoare de 100 de milioane de euro, include patru clădiri de birouri, nouă centre comerciale și nouă proprietăți care găzduiesc restaurantele McDonald's ce aparțin grupului Premier Capital plc, partenerul pentru dezvoltare a McDonald's în România, Malta, Grecia și țările baltice.

Producătorul biscuiților Ulker și McVitie’s numește o tânără de 27 ani la șefia fabricii din România CITEȘTE ȘI Producătorul biscuiților Ulker și McVitie’s numește o tânără de 27 ani la șefia fabricii din România

Astfel, grupul a încheiat anul 2017 cu un profit de 2 milioane de euro înainte de impozitare, față de 2016: 2,8 milioane de euro. În plus, anul trecut, închirierea imobilelor s-a realizat în procent de 95%, iar durata medie ponderată a închirierii pentru întregul portofoliu al grupului a crescut la 9,2 ani, de la 7,6 ani în anul 2016.

Printr-o nouă companie, Premier Assets SRL, Hili Properties va dezvolta proprietăți pentru McDonald's și intenționează să construiască în România câte două restaurante noi pe an, în următorii trei ani. Pentru aceste proiecte a fost alocată o investiție totală de 10 milioane de euro.

Hili Properties se va angaja, de asemenea, să dezvolte proprietatea care va găzdui cel mai nou restaurant McDonald’s de 1,5 milioane de euro, din Letonia.

Între timp, Hili Properties a demolat centrul comercial pe care îl deține pe strada Dzelzevas, în capitala Letoniei, Riga, pentru a reconstrui proprietatea și suprafața triplă de închiriat la 3700 de metri pătrați și a crește venitul anual până la 470.000 de euro. Acordurile pentru contracte de leasing de 10 ani au fost asigurate pentru 89% din suprafața de închiriat a noii clădiri. Centrul comercial se va redeschide în decembrie. 

Hili Properties, divizia de real estate a companiei Hili Ventures, deține și administrează o colecție de proprietăți comerciale pentru închiriere în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România. Portofoliul companiei cuprinde clădiri de afaceri, birouri în cartierele comerciale principale și spații în care funcționează restaurante McDonald's. Restaurantele sunt parte a companiei Premier Capital plc, divizia McDonald's a Hili Ventures. Premier Capital plc, prin filiala Premier Restaurants România, operează 68 de restaurante McDonald's la nivel național.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
hili properties