Proprietarul restaurantelor McDonald’s România a cumpărat o clădire de birouri lângă Herăstrău cu 30 milioane euro

Proprietarul restaurantelor McDonald’s România a cumpărat o clădire de birouri lângă Herăstrău cu 30 milioane euro
scris 5 mai 2017

Compania imobiliară Hili Properties, care deține restaurantele locale McDonald’s, a cumpărat clădirea de birouri ART Business Center din București, zona Herăstrău, cu peste 30 de milioane de euro.

Situată în nordul Bucureștiului, clădirea cu nouă etaje are 18.600 de metri pătrați de suprafață închiriabilă și ocupă o amprentă de 3.400 de metri pătrați. Cele trei etaje subterane dispun de 407 locuri de parcare.

Hili Properties și Premier Restaurants România fac parte din Hili Ventures, un grup divers de companii cu sediul în Malta.

În prezent, spațiul este închiriat în proporție de 100%, principalul chiriaș fiind Ponderas Academic Hospital, care a fost preluat recent de Regina Maria, al doilea cel mai mare grup de clinici private din România. Intesa San Paolo Bank este al doilea cel mai mare chiriaș al ART Business Center, cu sediul central în clădire. Bet Active Concept, Kinetic Sport Medicine, Daas Impex, Topanel și Samsung ocupă, de asemenea, spații în clădire.

Dezvoltatorii Belvedere Residences au vândut 200 de apartamente din proiect: Tinerii vor să locuiască în apropierea centrelor de afaceri CITEȘTE ȘI Dezvoltatorii Belvedere Residences au vândut 200 de apartamente din proiect: Tinerii vor să locuiască în apropierea centrelor de afaceri

"Această achiziție este parte din strategia noastră de a include în portofoliul internațional imobile comerciale de înaltă calitate, din orașe aflate în plină dezvoltare. Prin contracte de închiriere pe termen lung, chiriași importanți și un randament atractiv, ART Business Center dispune de toți factorii cheie strategici care îl transformă într-o investiție adecvată pentru noi. ART Business Center nu numai că adaugă o valoare semnificativă portofoliului nostru, evaluat acum la aproape 100 de milioane de euro, dar ne extinde în același timp amprenta asupra României. România este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Europa și o piață în care grupul nostru, Hili Ventures, are deja o prezență extinsă”, a declarat Margrith Lutschg Emmenegger, Hili Properties Chair și Chief Executive Officer.

Hili Properties, divizia de real estate a companiei Hili Ventures, deține și administrează o colecție de proprietăți comerciale pentru închiriere în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România. Portofoliul companiei cuprinde clădiri de afaceri, birouri în cartierele comerciale principale și spații în care funcționează restaurante McDonald's.

Restaurantele sunt parte a companiei Premier Capital plc, divizia McDonald's a Hili Ventures. Premier Capital plc, prin filiala Premier Restaurants România, operează 68 de restaurante McDonald's la nivel național.

Portofoliul strategic al companiei Hili Properties ocupă o suprafață care se întinde din Malta până în țările baltice și, acum, și în România. Acesta cuprinde clădiri dedicate afacerilor, complexe de magazine stradale și restaurante McDonald's.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier restaurants
mcdonald’s