Grupul Cerealcom Dolj a vândut Arabiei Saudite o cantitate de 120.000 de tone de grâu, la ultima licitație internațională organizată de Autoritatea Generală pentru Securitatea Alimentară (GFSA) din această țară.
Schimbările climatice provoacă deja scumpiri record la alimente, în 2025.
China a emis liniile directoare 2024-2028 pentru a promova cultivarea cu ajutorul biotehnologiei, concentrându-se pe instrumente de editare genetică și pe dezvoltarea de noi soiuri de grâu, porumb și soia, ca parte a eforturilor de a asigura securitatea alimentară și de a stimula tehnologic agricultura, arată agenția Reuters.
Autoritatea Generală pentru Securitatea Alimentară (GFSA) din Arabia Saudită a anunțat că a cumpărat o cantitate de aproximativ 920.000 de tone de grâu la o licitație internațională, o parte din grâu urmând să provină din România, transmite Reuters.
România a obținut oficial acordul pentru reluarea exportului de ovine și caprine către Regatul Arabiei Saudite, începând de luni, 17 februarie, un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor comerciale bilaterale, a anunțat Autoritatea Națională Sanitară Veterinară, printr-un comunicat.
Fosta fabrică de panificație din Turda este scoasă la vânzare, cu 1.127.000 euro, după ce în anul 2019 era ofertată la 1.070.000 euro.
DN Agrar Group, cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producția de lapte de vacă, anunță planurile pentru finanțarea noilor proiecte de investiții ce urmează să înceapă în 2025, cu o valoare totală de aproximativ 3,4 milioane de euro.
Uniunea Europeană intenționează să blocheze importurile anumitor produse alimentare fabricate după standarde diferite, într-un efort de a-și proteja fermierii, într-o măsură care reflectă politica comercială reciprocă a președintelui american Donald Trump, a relatat Financial Times.
România ocupă poziția de lider detașat pe piața cerealelor din Uniunea Europeană, cu un nivel de export mult peste celelalte țări membre.
Uniunea Europeană pregătește un plan ambițios pentru întărirea standardelor de producție în comerțul agroalimentar, vizând în special utilizarea pesticidelor și bunăstarea animalelor. Conform unui document preliminar al Comisiei Europene, ce urmează să fie prezentat pe 19 februarie, Bruxelles-ul dorește să impună reguli mai stricte țărilor terțe pentru a asigura reciprocitatea în standardele de producție, conform Euractiv.