Creșterea nivelului accizei specifice la țigarete nu va conduce acum la o nouă scumpire a țigărilor, conform calculelor Profit.ro.
Nivelul accizei specifice la țigarete, stabilit pentru perioada 1 aprilie 2025 - 31 martie 2026 inclusiv, va fi de 560,86 lei/1.000 țigarete.
Murfatlar Vinul scrie istorie la ProWein Düsseldorf, devenind primul producător român care reușește să impună o prezență spectaculoasă la cel mai important târg internațional de vinuri și băuturi spirtoase.
Guvernul a aprobat un plafon de 33,75 milioane lei pentru finanțarea colectării, transportului și neutralizării animalelor moarte din gospodăriile crescătorilor individuali, o măsură menită să combată răspândirea pestei porcine africane.
Producătorii români de flori solicită autorităților un ajutor financiar pentru a evita falimentul, având în vedere dificultățile majore cu care se confruntă din cauza importurilor masive de flori la prețuri de dumping, mult sub costurile lor de producție, din țări în care totul se subvenționează, de la producție până la desfacere.
Comisia Europeană caută să reducă semnificativ importurile de zahăr din Ucraina, după ce producătorii din UE s-au plâns să livrările masive au alimentat declinul prețurilor la zahăr, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conduși de Cristian Popescu Piedone, au intrat în control printre comercianții din Centrul Comercial Agora - Piața Floreasca, cea mai scumpă din capitală.
Prima sesiune de degustare din 2025 a Concours Mondial de Bruxelles, una dintre cele mai importante și influente competiții de vinuri din lume, va începe săptămâna viitoare la Constanța. Timp de trei zile, aproape 70 de degustători internaționali vor analiza și evalua în orb vinuri roze din întreaga lume și vor putea descoperi incredibila diversitate a regiunii Dobrogea. Pe lângă concursul de vinuri, care va avea loc între 28 și 30 Martie, în cadrul evenimentului vor fi organizate mai multe degustări, vizite la cramele dobrogene, cine tematice, conferințe și masterclass-uri, menite să promoveze vinurile și gastronomia românească în rândul invitaților străini.
Județul Harghita se poate mândri cu cea mai mare suprafață de pajiști permanente de înaltă valoare din România, cu un rol esențial în menținerea biodiversității și a echilibrului ecologic, frumusețea lor fiind admirată de turiștii străini care vin aici și trăiesc o 'reîntoarcere în timp'.
Curtea de Apel Cluj a decis suspendarea autorizațiilor emise de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru utilizarea pesticidelor neonicotinoide, substanțe interzise în Uniunea Europeană.MADR poate face recurs în termen de cinci zile, informează Eco Ruralis.