Aditivul alimentar dioxid de titan - interzis începând din această vară. Ce înseamnă asta pentru mâncare

Aditivul alimentar dioxid de titan - interzis începând din această vară. Ce înseamnă asta pentru mâncare
scris 14 ian 2022

Comisia Europeană a adoptat vineri o interdicție de utilizare a dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar. Interdicția se va aplica după o perioadă de tranziție de șase luni. Cu alte cuvinte, începând din vară, acest aditiv nu ar mai trebui adăugat în produsele alimentare.

Dioxidul de titan se utilizează pentru a conferi o culoare albă multor produse alimentare, de la produse coapte și paste tartinabile, până la supe și sosuri, sosuri pentru salate și suplimente alimentare. Statele membre au aprobat în unanimitate propunerea Comisiei, prezentată în toamna trecută, scrie Hotnews.ro.

VIDEO Ceapa care nu te mai face să lăcrimezi, lansată în magazine CITEȘTE ȘI VIDEO Ceapa care nu te mai face să lăcrimezi, lansată în magazine

„Siguranța alimentelor pe care le consumă cetățenii noștri și sănătatea lor nu sunt negociabile. De aceea, efectuăm un control strict și permanent pentru a garanta cele mai înalte standarde de siguranță pentru consumatori. O piatră de temelie a acestei activități este să ne asigurăm că numai substanțele sigure, susținute de dovezi științifice solide, ajung în farfuriile noastre. Prin interdicția de astăzi, eliminăm un aditiv alimentar care nu mai este considerat sigur. Contez pe faptul că autoritățile statelor membre vor coopera asigurându-se că operatorii din sectorul alimentar vor înceta să utilizeze E171 în produsele alimentare.”, a declarat comisara Stella Kyriakides, responsabilă cu sănătatea și siguranța alimentară.

viewscnt
Afla mai multe despre
dioxid de titan
alimente