Agricola Internațional scoate la vânzare acțiuni proprii în valoare de 2 mil. euro deținute prin intermediul Salbac

Agricola Internațional scoate la vânzare acțiuni proprii în valoare de 2 mil. euro deținute prin intermediul Salbac
scris 12 feb 2016

Compania Salbac, divizia de mezeluri crud-uscate a grupului Agricola, va ieși din acționariatul companiei-mamă, astfel că pachetul de acțiuni de circa 17% din capitalul Agricola Internațional va fi pus în vânzare către ceilalți acționari, fiind estimat la 2 milioane de euro.

Acționarii producătorului au prioritate la cumpărarea pachetului de acțiuni.

Operațiunea va fi discutată la Adunarea Generală a Acționarilor, care va avea loc pe 17 martie, unde figurează pe ordinea de zi: "prezentarea cererii de cesionare a pachetului de acțiuni pe care îl deține la societate acționarul Salbac SA Bacău pentru ca acționarii existenți să-și poată exercita dreptul de preferință”.

”Salbac este deținută de Agricola Internațional. Acțiunile Salbac la Agricola sunt, astfel, acțiuni proprii deținute și trebuie să le înstrăinăm în interval de un an. Oferim dreptul de preempțiune acționarilor de la Agricola”, a declarat pentru Profit.ro Grigore Horoi, președintele grupului Agricola, care are în total circa 35.000 de acționari. 

Grigore Horoi a precizat că este vorba de un pachet de acțiuni care se situează ”undeva sub 20%, în jur de 16%-17%” și care valorează aproximativ 2 milioane de euro.

Fostul primar al sectorului 1 Vasile Gherasim vinde 203 hectare de teren agricol unor italieni CITEȘTE ȘI Fostul primar al sectorului 1 Vasile Gherasim vinde 203 hectare de teren agricol unor italieni

Salbac a înregistrat anul trecut un avans al afacerilor de 22,5%, până la 114,1 milioane lei (25,6 milioane de euro). În 2014, compania a raportat afaceri de 93,1 milioane de lei (21 milioane de euro) și un profit de 7,3 milioane de lei (1,6 milioane de euro).

Afacerile Agricola Internațional, unul dintre cei mai mari procesatori  de carne de pui din România și cea mai mare companie a grupului, au urcat și ele cu circa 12,3 milioane de lei (2,7 milioane de euro) față de 2014, ajungând la 365,9 milioane de lei (circa 82,4 milioane de euro).

La nivelul întregului grup, au fost înregistrate afaceri de 655,5 milioane de lei (147,6 milioane de euro) în 2015, cu 6% mai mult față de anul precedent. În 2014, cifra de afaceri a grupului s-a ridicat la 616,6 milioane de lei (138,8 milioane de euro). În afară de Agricola Internațional și Salbac, grupul mai include și companiile Europrod, divizia care comercializează  semipreparate și produse tip ready-meal, și Avicola Lumina Constanța, producătorul de ouă de consum.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricola international
salbac
grigore horoi