Austriecii de la Senger-Weiss preiau de la un investitor italian o companie agricolă din Timiș pentru 2,65 mil. euro

Austriecii de la Senger-Weiss preiau de la un investitor italian o companie agricolă din Timiș pentru 2,65 mil. euro
scris 21 ian 2016

Compania austriacă Senger-Weiss GmbH a preluat 88% din acțiunile Halta Denta Agricultura (Timișoara) de la Agrilandia, deținută de investitorul italian Aldo Masera, pentru 2,65 milioane de euro. 

Halta Denta Agricultura, înființată spre finalul anului trecut de Agrilandia și Senger-Weiss, are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase.

Partea austriacă, reprezentată de Heidegunde Senger-Weiss, membră a Consiliului de Supraveghere a companiei de transport și logistică Gebrüder-Weiss, va achita pentru această tranzacție 2,65 milioane de euro.

”În urma transferului părților sociale, cumpărătorul (Senger-Weiss GmbH - n.r.) devine unic acționar al societății și va deține un număr de 1.366.628 părți sociale emise de societate, fiecare cu o valoare de zece lei și o valoare totală de 13.662.280 lei, reprezentând 100% din capitalul social al societății (...) În schimbul părților sociale, cumpărătorul (Senger-Weiss GmbH - n.r.) va plăti vânzătorului (Agrilandia - n.r.) un preț total de cumpărare în sumă de 2.651.075 euro”, se arată în decizia acționarilor societății.

Monsanto: România nu este afectată de reducerile de personal CITEȘTE ȘI Monsanto: România nu este afectată de reducerile de personal

Cu sediul în comuna Denta (Timișoara), Agrilandia a avut în 2014 afaceri de 2,47 milioane de lei și un profit de 14.000 de lei. Potrivit Asociației Crescătorilor de Bovine de Carne din Timiș, compania deține 500 de hectare de teren arabil și peste 400 de bovine din rasa Aubrac, crescute pentru carne, producția fiind exportată în Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
agrilandia
senger-weiss
halta denta agricultura