Agricover Holding se divizează

Agricover Holding se divizează

Liviu Dobre, Directorul General al Agricover Holding S.A.

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2021

Agricover Holding, unul dintre cei mai importanți jucători din agribusiness-ul românesc, controlat de Jabbar Kanani, cu o participație de 87,27% și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu o deținere minoritară de 12,73%, se divizează parțial prin desprinderea participației deținută în Abatorul Periș către societatea beneficiară nou-constituită, CCI Cardinal Equity SA, cu aceeași structură de acționariat ca Agricover Holding SA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma divizării, Agricover Holding SA va deține participații majoritare in trei entități ale Grupului Agricover, respectiv:

• Agricover SA (specializată în distribuția de tehnologii agricole către fermieri),

• Agricover Credit IFN SA (instituție financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor) și
• Agricover Technology SRL (prin care Grupul intenționează, începând cu 2021, să ofere fermierilor acces la inovațiile digitale din agricultura mondială).

România - dependentă de importul de alimente din Italia, Spania, Franța. Cele mai importate produse CITEȘTE ȘI România - dependentă de importul de alimente din Italia, Spania, Franța. Cele mai importate produse

Agricover Holding SA se va dedica în exclusivitate dezvoltării și consolidării unui ecosistem de susținere și dezvoltare a comunității fermierilor. Separat de Grupul Agricover, activitățile din industria alimentară, respectiv cele derulate prin Abatorul Periș SA, se vor desfășura sub egida unei noi entități, CCI Cardinal Equity SA.

Din perspectiva maximizării valorii pentru acționari, segregarea celor doua segmente de business cu profiluri semnificativ diferite se inscrie în preocuparea pentru gestionarea eficientă a riscului de subevaluare a combinării respectivelor segmente de business, față de valoarea lor gestionată separat, atât Agricover Holding SA cât și CCI Cardinal Equity SA având aceeași structură de acționariat.

În acest sens, CCI Cardinal Equity SA va prelua deținerea Agricover Holding SA în filiala Abatorul Periș SA, în timp ce Agricover Holding SA va păstra toate activele și pasivele legate de restul filialelor.

Smyk se extinde în România cu un nou magazin CITEȘTE ȘI Smyk se extinde în România cu un nou magazin

După divizare, Agricover Holding SA va continua să desfășoare aceeași activitate principală, centrată pe nevoile fermierilor români, nevoi de dezvoltare tehnologică și de finanțare specializată.

Agricover Holding a încheiat anul 2020 cu venituri consolidate (inclusiv venituri din dobânzi și comisioane aferente segmentului Agrifinance) de 1.639,1 miliarde lei, în scădere cu 2% față de 2019 (1.673,3 miliarde lei).

Acționarul majoritar al Agricover Holding este Jabbar Kanani, cu o participație de 87,269% din capitalul social subscris și vărsat. Un alt acționar important este Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care deține 12,727% din acțiunile Agricover Holding. Adama Agriculture B.V., membră a Grupului Syngenta, unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse pentru protecția plantelor și semințe certificate, deține 10% din acțiunile Agricover S.A..

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover holding
abatorul periș