Agricover Holding, venituri de 1,43 miliarde lei și un profit net de 29,6 milione lei în 2017

Agricover Holding, venituri de 1,43 miliarde lei și un profit net de 29,6 milione lei în 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2018

Grupul Agricover, deținut de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, raportează venituri de 1,43 miliarde lei obținute din comercializarea de produse și servicii specializate, inclusiv din activitatea de finanțare a fermierilor, derulate prin subsidiarele Agricover SA și Agricover Credit IFN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Agricover SA este o entitate juridică nou creată în noiembrie 2017, în urma fuziunii prin absorbție a Agricover SRL și Cerealcom SA în fosta entitate Agricover SA.

Agricover Holding reunește activitățile de Agri-Business (distribuție inputuri pentru agricultură, servicii de însilozare și comerț cu cereale și oleaginoase), Agri-Finance (servicii de finanțare a fermierilor) și Agri-Food (activitatea de abatorizare, procesare și comercializare a cărnii de porc).

Turoperator: O treime din rezervările pentru vacanțe externe în vară sunt făcute pentru zboruri charter CITEȘTE ȘI Turoperator: O treime din rezervările pentru vacanțe externe în vară sunt făcute pentru zboruri charter

La sfârșitul anului 2017, BERD a devenit acționar în cadrul Agricover Holding SA cu o investiție de 32 milioane lei în capitalul companiei pentru a subscrie unei participații de aproape 13%. Majorarea de capital a fost direcționată către companiile Agricover Credit IFN și Agricover SA cu scopul de a susține performanțele celor trei piloni principali de business prin: creșterea finanțărilor acordate fermierilor, extinderea activității de agribusiness (distribuție inputuri și valorificare cereale) și dezvoltarea investițiilor din domeniul procesării cărnii de porc.

În anul 2017 Agricover a acordat finanțări în valoare de  1,37 miliarde lei unui număr de 2.350 fermieri. 

În 2018 compania are în vedere extinderea rețelei de desfacere până la un numar de 30 de magazine situate în principalele zone de consum din București și din împrejurimi. 

În cadrul operațiunilior Agricover Holding își desfășoară activitatea peste 1.000 angajați. Agricover deservește peste 4.700 clienți fermieri care lucrează peste 1,7 milioane hectare teren arabil la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover
jabbar kanani