Agro-Chirnogi, unul dintre cei mai importanți cultivatori de cereale, se împrumută cu 10 milioane euro pentru producția de export

Agro-Chirnogi, unul dintre cei mai importanți cultivatori de cereale, se împrumută cu 10 milioane euro pentru producția de export

Foto:obiectiv-online.ro

scris 28 aug 2017

Compania Agro-Chirnogi din Călărași, important producător agricol deținut de omul de afaceri libanez El Khalil, se împrumută de la Banca Transilvania cu aproape 10 milioane euro, pentru a-și finanța achizițiile de cereale destinate exportului.

Creditul va trebui returnat în maximum 18 luni.

Agro-Chirnogi este unul dintre cei mai importanți cultivatori de cereale și plante producătoare de semințe oleaginoase din România, având în administrare o suprafață de peste 24.000 hectare de teren agricol.

EXCLUSIV Compania germană Systec, cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Compania germană Systec, cumpără 7% din acțiunile AAGES Târgu Mureș

Societatea a fost privatizată în 2002 și preluată de către omul de afaceri libanez Jihad El-Khalil, aflat în prezent în topul celor mai bogați fermieri din România.

În urmă cu cinci ani, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au anunțat că au destructurat un grup infracțional organizat, constituit din 20 de învinuiți, cetățeni români și libanezi, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, contrabandă și spălare de bani, în domeniul operațiunilor comerciale cu cereale. DIICOT a precizat atunci că grupul era coordonat de Jihad El-Khalil, patronul Agro-Chirnogi, iar prejudiciul pentru buget a fost estimat la 30 milioane euro.

Anul trecut, cu peste 620 de angajați, compania a avut o cifră de afaceri de 960 milioane lei și un profit net de 12 milioane lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cereale
export
blocare