Algele din Lacul Ursu din Sovata, preconizate a fi hrana viitorului. Cercetători din Ungaria, Germania și SUA analizează plantele și apa sărată de aici

Agribusiness   
Algele din Lacul Ursu din Sovata, preconizate a fi hrana viitorului. Cercetători din Ungaria, Germania și SUA analizează plantele și apa sărată de aici

Algele ulva care cresc în Lacul Ursu din Sovata fac obiectul unei ample cercetări internaționale, pentru a se studia posibilitatea creșterii acestora într-un mediu artificial, întrucât este preconizată a fi „una dintre mâncărurile viitorului”, a afirmat, luni, biofizicianul Peter Hantz, informează Agenția de presă Rador.

Acestea cresc foarte repede, au o valoare nutrițională foarte bună și este o minune că aceste alge cresc aici, în Lacul Ursu.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV Guvernul vrea să sprijine cu facilități micile lanțuri de magazine locale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul vrea să sprijine cu facilități micile lanțuri de magazine locale
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Studiul care se face asupra algelor presupune monitorizarea plantelor și a dinamicii apei sărate din Lacul Ursu pe parcursul unui an iar biofizicianul Peter Hantz participă la cercetare, fiind cel care a explorat intens, prin scufundare și cu sonarul, adâncurile Lacului Ursu din Sovata. Studiile efectuate asupra Lacului Ursu din Sovata de către biofizicianul Peter Hantz, împreună cu cercetători din Ungaria, Germania și SUA, au vizat în prima fază reducerea fenomenului de heliotermie

viewscnt
Afla mai multe despre
lacul ursu
sovata
alege