ANSVSA: Navele cu animalele exportate din România se află în drum spre destinație

ANSVSA: Navele cu animalele exportate din România se află în drum spre destinație
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2021

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat marți că după deblocarea navelor de pe Canalul Suez, s-a solicitat și s-a obținut din partea guvernului egiptean prioritizarea la traversare pentru navele cu animale la bord, astfel că animalele exportate din România se află în drum spre destinație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După deblocare, s-a solicitat și s-a obținut din partea guvernului egiptean prioritizarea la traversarea Canalului Suez pentru navele cu animale la bord, se arată în comunicat.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

“6 nave care au plecat din portul Constanța în perioada 16-23.03.2021 au finalizat traversarea Canalului Suez în data de 29.03.2021. În această seară, 30.03.2021, este preconizată sosirea animalelor de pe aceste nave în Iordania și în cursul zilei de mâine, în Arabia Saudită”, se mai arată în comunicat.

Potrivit ANSVSA, 5 nave care au plecat din portul Constanta în perioada 23-24.03.2021, conform informatiilor primite vor finaliza traversarea Canalului Suez pe 30 martie. Două dintre acestea sunt deja angrenate în traversare, urmând ca imediat să se îndrepte către destinație, scrie News.ro.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

“Gestionarea rapidă și eficientă a situației se datorează acțiunilor comune întreprinse de către ANSVSA, autoritățile egiptene, exportatori, transportatori, prin prezența medicilor veterinari egipteni la bordul navelor și a suplimentării stocurilor de apă și furaje”, mai susțin reprezentanții autorității.

Pe toata durata crizei generate de blocarea Canalului Suez, ANSVSA s-a aflat în contact permanent cu operatorii economici și organizatorii transporturilor celor 11 nave și a avut informații în timp real cu privire la sănătatea, bunăstarea și protecția animalelor aflate la bord.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

“ANSVSA este preocupată de starea animalelor și, în acest sens, menține contactul cu exportatorii și autoritățile competente din țările de destinație, pentru a se asigura de respectarea condițiilor de protecție și bunăstare a acestora în timpul transportului, până la destinație”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Celula de criză constituită la nivelul ANSVSA își va înceta activitatea atunci când toate animalele de pe cele 11 nave vor ajunge la destinație.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ansvsa
canal suez