APIA a început luni să plătească subvențiile pentru animale, banii vor intra în conturile fermierilor peste trei zile

APIA a început luni să plătească subvențiile pentru animale, banii vor intra în conturile fermierilor peste trei zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2017

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat luni că a început autorizarea la plată a femierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2016, ajutoare naționale tranzitorii (ANTZ) și sprijin cuplat (SCZ) în sectorul zootehnic, urmând ca banii să intre în conturile fermierilor peste trei zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor transmise de APIA, fermierii vor primi în total 108 milioane euro prin schema decuplată de producție în sectorul carne, ceea ce înseamnă o subvenție de 92,4 euro pe cap de animal, scrie News.ro.

În cazul schemei decuplate de producție în sectorul laptelui, crescătorii de animale vor primi în total aproape 30 milioane euro, ceea ce înseamnă 19,2 euro/cap de animal.

APIA va acorda 54,69 milioane de euro pentru schema cuplată de producție, în cazul oilor și caprelor. Astfel, crescătorii de oi și capre vor primi o subvenție de 5,5 euro pe cap de animal.

În tabelul de mai jos sunt prezentate valorile subvențiilor acordate de APIA în zilele următoare:

Impozitul pe locuință și alte clădiri: reducere de până la 10% sau somație. Ce trebuie luat în calcul CITEȘTE ȘI Impozitul pe locuință și alte clădiri: reducere de până la 10% sau somație. Ce trebuie luat în calcul

Plata ajutoarelor naționale tranzitorii și a sprijinului cuplat se efectuează în lei la un curs de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2016.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, joi, în debutul ședinței Executivului, că subvențiile din agricultură se vor acorda mai repede anul acesta, respectiv până la 31 martie, precizând că din totalul de 681.000 de fermieri, până la acea dată s-au procesat acte pentru 481.814, ceea ce reprezintă 71% din total. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apia