Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România: Comisia Europeană nu va relaxa restricțiile privind comerțul cu carne de porc în România din cauza ineficienței autorităților

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România: Comisia Europeană nu va relaxa restricțiile privind comerțul cu carne de porc în România din cauza ineficienței autorităților
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România atrage atenția că autoritățile nu se implică suficient și eficient în stoparea evoluției pestei porcine africane în România, iar Comisia Europeană nu va relaxa restricțiile privind comerțul cu carne de porc în România. Potrivit asociației, producția de carne de porc din România a scăzut cu 7% în trimestrul I din 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Asociației susțin, într-un comunicat de presă, că s-au adresat oficialilor din domeniul sănătății animale de la Comisia Europeană, solicitând analiza situației fermelor comerciale de creșterea porcilor și adoptarea de măsuri de relaxare a interdicțiilor de mișcare a porcilor și cărnii de porc, aplicate în mod excesiv în România și care afectează grav piața națională, scrie News.ro.

Parlamentul a adoptat modificările la Legea privind darea în plată. Conceptul de impreviziune, reinventat în termeni \ CITEȘTE ȘI Parlamentul a adoptat modificările la Legea privind darea în plată. Conceptul de impreviziune, reinventat în termeni "predictibili"

Răspunsul Comisiei Europene menționează foarte clar că misiunile de audit, desfășurate în perioada 2017-2019, au identificat riscuri mari de transmitere a pestei porcine africane din România către alte state membre UE datorate măsurilor insuficiente și ineficiente luate de autorități pentru exploatațiile non-comerciale/ gospodăriile populației.

”Poate, după încheierea mandatului autorităților române la președinția rotativă a UE, autoritățile responsabile vor dedica timp și problemei extrem de grave a evoluției virusului PPA în România. Până atunci, după cum rezultă din statistici, producția de carne de porc din România a scăzut cu 7% în trim. I 2019 față de aceeași perioadă a anului trecut, înflorește importul, care a crescut cu 17% raportat la aceeași perioadă a anului
trecut, și sunt afectați angajații din fermele comerciale și consumatorii” se arată în comunicatul trimis de Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de porc
comert