Crescătorii de păsări și ovine vor primi ajutoare de stat, însumând aproape 155 milioane lei, pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie

Crescătorii de păsări și ovine vor primi ajutoare de stat, însumând aproape 155 milioane lei, pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemie
scris 14 aug 2020

Fermierii din sectorul avicol vor putea accesa o schemă de ajutor de stat, cu o valoare totală de 109,8 milioane lei, având ca scop compensarea pierderilor cauzate de pandemia COVID-19. În același scop, crescătorii de ovine/caprine vor avea la dispoziție o schemă similară cu fonduri totale de 45 milioane lei. 

Schemele au fost pregătite de Ministerul Agriculturii și mai trebuie aprobate de Guvern.

Topoloveni s-a înregistrat la OSIM pentru magiunul de prune și alte produse. Fondatorul, la Profit TV: Dau afacerea cadou consumatorului care găsește ceva chimic CITEȘTE ȘI Topoloveni s-a înregistrat la OSIM pentru magiunul de prune și alte produse. Fondatorul, la Profit TV: Dau afacerea cadou consumatorului care găsește ceva chimic

În cazul schemei pentru fermierii din domeniul avicol, ajutorul de stat se acordă pe capacitatea de producție deținută de beneficiar, echivalent UVM (unitate vită mare), în funcție de speciile și categoriile de păsări.

Pentru fiecare beneficiar valoarea ajutorului nu va depăși echivalentul în lei a 100.000 euro, iar cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent în lei.

Beneficiarii ajutorului sunt întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, după caz, precum şipersoanelor juridice care desfăşoară activitate de creștere și/sau reproducție a păsărilor pentru carne sau ouă.

Valoarea maximă al schemei de ajutor de stat este de 109,8 milioane lei.

La fel ca PSD, și PNL vrea să oblige instituțiile de stat, de la armată și școli până la penitenciare, să cumpere alimente românești. Liberalii plusează: cu tricolorul sau stema României CITEȘTE ȘI La fel ca PSD, și PNL vrea să oblige instituțiile de stat, de la armată și școli până la penitenciare, să cumpere alimente românești. Liberalii plusează: cu tricolorul sau stema României

Pentru crescătorii de ovine/caprine ajutorul de stat va fi acordat pentru un efectiv cuprins între 50 şi 1.000 de capete de femele ovine, cu vârsta de 1 an la data de 31 martie a anului 2020, și/sau pentru un efectiv cuprins între 25 și 1.000 capete de femele caprine, cu vârsta de 1 an la data de 31 martie a anului 2020.

Cuantumul ajutorului este de 5 lei/cap ovină/caprină, iar plafonul maxim al schemei de ajutor de stat este de 45 milioane lei.

Beneficiarii ajutorului sunt crescătorii din sectorul ovinelor și caprinelor respectiv, întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele fizice, după caz, precum şi persoanele juridice care desfăşoară activitate de creștere a ovinelor/caprinelor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ajutor
stat
crescatori
pasari
avicol
ovine
caprine
fermier
crescator