Cris Tim a investit 2,5 mil. euro în triplarea capacității de procesare a lactatelor

Cris Tim a investit 2,5 mil. euro în triplarea capacității de procesare a lactatelor
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 21 oct 2015

Cris Tim, unul dintre cei mai mari producători de alimente din România, a inaugurat luni o nouă secție la fabrica de lactate de la Filipeștii de Pădure, cu ajutorul căreia va dubla capacitatea de procesare. Grupul va crește, totodată, până la sfârșitul anului, numărul de vaci din ferma proprie, investițiile totale, incluzând și un grajd complet automatizat, ajungând la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am dat în funcțiune noua secție de la fabrica de lapte de la Filipeștii de Pădure. Produceam până acum 12.500 de litri pe zi, iar în urma investiției capacitatea de producție a crescut la 40.000 de litri", a declarat pentru Profit.ro Radu Timiș, proprietarul Cris Tim.

Investiția în fabrica de lactate a fost de aproximativ 1 milion de euro, iar acesteia i se adaugă alte 1,5 milioane de euro care urmează să fie investite într-un grajd complet automatizat și pentru cumpărarea a 200 de vaci.

"Pe data de 10 decembrie inaugurăm noul grajd complet automatizat. Deja în decembrie ne ducem după încă 200 de vaci gata de muls, la prima lactație. Acum avem 1.050 de vaci, dar pe lactație sunt vreo 500. Până la sfârșitul anului, cu ce vine, vom avea cam 700 de vaci pe lactație", spune Timiș.

Odată cu noile achiziții, Cris Tim va produce 24.000 de litri de lactate pe zi, iar până la 40.000 de litri, capacitatea fabricii de procesare, va cumpăra lapte de la o singură fermă. Din acest lapte compania va produce exclusiv telemea, iar din laptele din ferma proprie se vor face iaurt, sana, lapte bătut, smântână și chefir, toate brandul Mugura.

"Se cer foarte mult lactatele. Piața e invadată de produse de calitate îndoielnică și foarte mult se aduce brânză falsificată din Bulgaria. Pentru iaurturi avem cerere căreia nu îi putem face față. Nu putem onora comenzile. Noi le distribuim doar în comerțul tradițional, în magazinele de proximitate. Preferăm deocamdată să vindem în comerțul tradițional, respectiv în magazine românești", a mai spus Radu Timiș.

Grupul Cris Tim, cu mai multe firme care activează în industria alimentară, a încheiat anul trecut cu afaceri de 89 milioane de euro, iar în acest an estimează venituri de 110 milioane de euro.

"A fost reducerea TVA care ne-a ajutat foarte mult, ANAF care își face treaba, și atunci crește consumul și se consolidează piața", explică Timiș creșterea din acest an.

Cris Tim este unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România și concurează pe piață, printre alții, cu Caroli, Agricola, Kosarom și Elit.

Potrivit INS, în primele opt luni din acest an, cantitatea de lapte colectată din unitățile de procesare a scăzut cu 8,6% (aproape cu 60.000 de tone). A crescut, în schimb, cantitatea de smântână de consum, cu 13,4%, cea de lapte acidulat (iaurt), cu 8,5%, brânzeturile, cu 6,5%, laptele de consum, cu aproape 2%, și untul, cu 0,5%. În aceeași perioadă s-a importat cu 4,4% mai mult lapte.

viewscnt
Afla mai multe despre
cris tim
investitie
procesare lactate