Daea, despre canale de irigații: Se pune întrebarea ”Ce caută ministrul Daea pe aceste canale?" Am distrus cu mâna noastră ce am avut

Daea, despre canale de irigații: Se pune întrebarea ”Ce caută ministrul Daea pe aceste canale?" Am distrus cu mâna noastră ce am avut

Foto Petre Daea facebook

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2022

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat, referindu-se la canalele de irigații, că “am distrus cu mâna noastră ce am avut”, menționând că în agricultură nu trebuie să oprești programele pentru că nu le mai iei din același loc. El a anunțat că dorește realizarea de stații de pompare dotate cu echipamente moderne, care să consume puțin curent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Petre Daea a vizitat Organizația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI) Movila, arată news.ro.

Ford trece la concedieri, mii de angajați vor pleca CITEȘTE ȘI Ford trece la concedieri, mii de angajați vor pleca

“Se pune întrebarea ce caută ministrul Daea pe aceste canale? Caută ceea ce am pierdut de-a lungul vremii. Uitați cum am pierdut de 30 de ani canalele acestea. Am pierdut dalele de pe ele. Anul trecut au fost decolmatate, pentru că aici au fost pline cu pământ. Constructorul a executat lucrarea de decolmatare pentru că s-au oprit lucrările de investiții, iată ce vegetație și practic acest canal este impracticabil”, a declarat ministrul Agriculturii.

El a precizat că nu este adevărat că se pierde apa din canalele deschise.

“Am spus-o de fiecare dată și o repet. Am distrus cu mâna noastră ce am avut, foarte bine făcut. Și uitați-vă canale dalate, pentru că se pune tot mereu întrebarea ”România are canale deschise unde pierde apa datorită lipsei de impermeabilitatea a canalului”. Nu e adevărat. Uitați-vă, aici e proba! Canale de acestea au fost impermeabilizate cu folie, au fost puse dalele respective pentru a proteja taluzuri și de-a lungul vremii pe de o parte am distrus dalele, s-a dus și folia de pe ele și arată cum îl vedeți acum”, a explicat Petre Daea.

Comisia Europeană a renunțat la aproape toată comanda de 60 de milioane de doze ale vaccinului pentru Covid-19 al companiei franceze Valneva CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a renunțat la aproape toată comanda de 60 de milioane de doze ale vaccinului pentru Covid-19 al companiei franceze Valneva

El a precizat că în agricultură nu trebuie oprite programele.

“Anul trecut spuneam că patru luni de zile s-au oprit investițiile aici. Așa mi-a spus constructorul. Justificarea faptului că în agricultură nu trebuie să oprești programele. Iată justificarea faptului că în construcțiile acestea hidroameliorate este o pagubă în condițiile în care oprești, nu le mai iei din același loc, că uite, nu le mai luăm unde le-a lăsat, acum e cu vegetație, acum trebuie curățită vegetația, lucru care s-a făcut, să erbicidăm în așa fel încât  să nu mai crească vegetația pentru a putea curăți taluzurile și punem folie, realizăm impermeabilizarea, nu pierdem apă pe aceste canale”, a mai transmis ministrul Agriculturii.

Franța - Sputnik intră în faliment CITEȘTE ȘI Franța - Sputnik intră în faliment

El a mai anunțat că un obiectiv important este realizarea stațiilor de pompare și echiparea lor cu mijloace moderne de pornire.

“În proiectele pe care le-am făcut și în proiectele pe care le executăm urmărim trei obiective mari. Primul obiectiv este acela ca să realizăm stațiile de pompare, să le echipăm, cu mijloace moderne de pornire, practic să le automatizăm, să consume puțin curent. Al doilea punct este acela de a asigura secțiunea de scurgere. Curățim  secțiunile de scurgere ale canalelor în așa fel încât ca apa să se ducă lin spre stațiile de punere sub presiune. Și al treilea obiectiv este acela de a impermeabiliza canalul. Prin aceste lucrări pe care le vedeți, acest lucru se face”, a mai transmis Petre Daea.

viewscnt
Afla mai multe despre
daea
irigatii