Danezii de la FirstFarms renunță la nord-vestul României. "Cea mai bună opțiune s-a dovedit o dezinvestire!”

Danezii de la FirstFarms renunță la nord-vestul României. "Cea mai bună opțiune s-a dovedit o dezinvestire!”
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 iul 2021

Compania daneză FirstFarms, cu o serie de investiții în agricultura românească, și-a vândut activele din nord-vestul României, într-o tranzacție de 14 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

FirstFarms a semnat un acord condiționat pentru vânzarea operațiunilor din nord-vestul României, în schimbul sumei de 104 milioane de coroane daneze (13,98 milioane de euro).

FirstFarms mai deținea un teren agricol de 2.430 de hectare în nord-vestul țării, achiziționat anul trecut tot de la o companie daneză.

VIDEO Reguli noi pentru creșterea porcilor în gospodăriile proprii CITEȘTE ȘI VIDEO Reguli noi pentru creșterea porcilor în gospodăriile proprii

Anterior, FirstFarms a anunțat vânzarea, în mai multe etape, a unor terenuri cu o suprafață agregată de 1.675 de hectare situate în vestul României, estimând încasări totale de 11,3 milioane de euro.

“Când am achiziționat activitățile (din nord-vestul României – n.r.), am vrut să folosim timpul aflat la dispoziție pentru evaluarea diferitelor opțiuni și prioritizarea eforturilor din România. Cea mai bună opțiune s-a dovedit o dezinvestire realizată acum”, spune directorul general al companiei daneze, Anders H. Nørgaard.

În urma renunțării la activele din nord-vestul țării, FirstFarms rămâne în România cu terenurile din est, în suprafață totală de 4.530 de hectare.

Fondată în 2006, FirstFarms are sediul în Danemarca și activități în România, Slovacia, Ungaria și Cehia. Compania deține 16 unități de producție vegetală și animală, cu peste 300 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
firstfarms
vanzare terenuri agricole
tranzactie agricultura