România a importat carne și organe comestibile de peste 200 milioane de euro, în primul trimestru al acestui an

România a importat carne și organe comestibile de peste 200 milioane de euro, în primul trimestru al acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2021

România a importat carne și organe comestibile în valoare de 203,97 milioane de euro, în primele trei luni din acest an, în scădere cu aproape 21% față de perioada similară din 2020, potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În perioada ianuarie - martie 2020 au fost consemnate importuri de carne și organe comestibile, în valoare de 257,11 milioane de euro, scrie Agerpres.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Pe de altă parte, din exporturile de carne și organe comestibile au fost încasate doar 55,28 milioane de euro, în creștere ușoară față de perioada similară a anului 2020, când acestea au totalizat 52,77 milioane de euro.

Astfel, deficitul în comerțul internațional (intra și extracomunitar) cu carne și organe comestibile a depășit în primul trimestru al acestui an 148,69 milioane de euro.

România este deficitară de peste 25 de ani în ceea ce privește asigurarea consumului la carnea de porc, care ocupă prima poziție pe lista importurilor României de produse agroalimentare.

Carnea de porc este cea mai consumată din România, înaintea cărnii de pasăre și de vită, însă din producția internă este acoperit doar 30% din consum, restul provenind din importuri, în special din schimburile intra-comunitare.

Din 31 iulie 2017, România se confruntă cu virusul pestei porcine africane, o boală care afectează dramatic efective de porcine, chiar dacă nu se transmite la om, până în prezent fiind decimate peste 700.000 de capete.

VIDEO Cîțu le-a povestit liberalilor cum își cumpăra blugi pe vremea lui Ceaușescu CITEȘTE ȘI VIDEO Cîțu le-a povestit liberalilor cum își cumpăra blugi pe vremea lui Ceaușescu

Potrivit datelor MADR, deficitul României în comerțul cu produse agroalimentare a crescut cu aproape 66% în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, până la 755,34 milioane de euro. În primele trei luni din 2020, deficitul în acest sector a fost de 455,5 milioane de euro.

Potrivit datelor statistice, România a exportat, în perioada ianuarie - martie 2021, produse agroalimentare, în valoare de 1,74 de miliarde de euro și a cheltuit pentru importuri de astfel de produse mai mult de 2,49 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne
import
madr